Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Cadzand

Op zoek naar een vakantiehuis in Cadzand? Prima keuze! In deze Zeeuwse badplaats kunt u volop genieten van zon, zee en strand. Door de ligging in het zuiden van het land bent u bovendien snel in België, dus een dagtochtje naar het buitenland is snel gemaakt.

Lees meer over Zeeland

19 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Cadzand
filters verwijderen
Luxe 14 persoons Villa in Zeeuws Vlaanderen aan zee
8, 7
8, 7
89 beoordelingen
1453
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Villa voor 6 personen met infrarood sauna op vakantiepark in Cadzand,...
9, 1
9, 1
9 beoordelingen
480
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe kindvriendelijk 14 persoons groepsaccommodatie op een vakantiepar...
8, 9
8, 9
12 beoordelingen
1065
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Luxe kindvriendelijk 12 persoons groepsaccommodatie op een vakantiepar...
9, 2
9, 2
5 beoordelingen
1014
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Modern ingerichte villa 6 personen op vakantiepark in Cadzand, Zeeuws-...
9, 2
9, 2
5 beoordelingen
468
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Villa voor 6 personen met prive sauna op vakantiepark in Cadzand, Zeeu...
8, 5
8, 5
14 beoordelingen
452
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Modern 6 persoons vakantiehuis nabij het Zeeuwse Cadzand en het Noordz...
8, 1
8, 1
17 beoordelingen
488
430
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 10 persoons vakantiehuis met sauna op een vakantiepark in Cadzand
8, 9
8, 9
5 beoordelingen
818
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Modern 8-persoons vakantiehuis met sauna op vakantiepark in Cadzand
8, 4
8, 4
11 beoordelingen
616
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Modern 4-persoons vakantiehuis op familiepark in Cadzand
8, 4
8, 4
10 beoordelingen
334
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Cadzand

Op zoek naar een vakantiehuis in Cadzand? Prima keuze! In deze Zeeuwse badplaats kunt u volop genieten van zon, zee en strand. Door de ligging in het zuiden van het land bent u bovendien snel in België, dus een dagtochtje naar het buitenland is snel gemaakt.

Cadzand, meer dan alleen strand

Cadzand is een fantastische badplaats aan de Zeeuwse kust, in de streek Zeeuws-Vlaanderen. Het bestaat uit twee dorpen: Cadzand-Bad en Cadzand-Dorp. Cadzand-Bad ligt pal aan zee, Cadzand-Dorp ligt meer landinwaarts.

Het strand heeft een brede kustlijn en is bijna tien kilometer lang. Zeeland heeft jaarlijks ook nog eens de meeste zonuren van Nederland. Dus als u op vakantie graag wilt zonnen, zwemmen of een strandwandeling wilt maken, dan bent u in Cadzand aan het juiste adres. Cadzand-Bad heeft trouwens al een paar keer de prijs gewonnen van ‘schoonste strand van Nederland’.

De blikvanger van het dorp is korenmolen Nooitgedacht. De molen dateert uit 1898 en is op geregelde tijden toegankelijk voor publiek. U kunt hier ook producten kopen die door de molen zijn gemalen. Bij de molen zijn in de zomer vaak marktjes, waar u tijdens de vakantie producten uit de regio kunt kopen.

Natuur in Cadzand

Vlak bij Cadzand ligt Het Zwin, een schitterend en uniek natuurgebied. Het Zwin is een zogenaamde ‘slufter’: een strandvlakte achter de duinen die in open verbinding staat met de zee. Door de afwisseling van zoet en zout water, en natte en droge delen, heeft dit gebied veel variatie aan plantengroei en vogels. Tijdens de vogeltrek kunt u hier duizenden vogels aantreffen. Ook broeden er in het gebied tureluurs, kluten en scholeksters. In het gebied landinwaarts leven zangvogels als de kneu, fitis, zwartkop en nachtegaal.

Een mooie manier om het gebied te ontdekken is te voet. De wandelroute ‘Wandelen langs ’t Zwin’ voert u van Cadzand-Bad in de richting van Retranchement, waarbij u onderweg langs het natuurgebied komt. De wandeling gaat voor een deel over onverharde wegen, dus u kunt het beste stevige schoenen aantrekken. En vergeet ook uw verrekijker niet mee te nemen!

Het is dus zeer de moeite waard om vanuit uw vakantiehuis in Cadzand de omgeving te verkennen. Cadzand heeft veel moois te bieden voor wie houdt van de natuur.

Wat te doen in de buurt van Cadzand

Wilt u er tijdens uw vakantie in Cadzand eens een dagje op uit? Breng dan eens een bezoekje aan het nabijgelegen Retranchement. Het dorp is een overblijfsel van de plaats met verdedigingswerken die prins Maurits in 1604 liet bouwen. De naam Retranchement is Frans voor ‘verschansing’. Het vroegere fort Nassau en de wallen zijn nu nog steeds te bekijken. Tip: maak een wandeling over de wallen.

Ook dicht bij Cadzand ligt Nieuwvliet. U kunt hier fijn wandelen, fietsen en prima uit eten in een van de paviljoens en restaurants. Bent u op vakantie met kinderen? Bij Speelboerderij Pierewiet kunnen de jongsten plezier maken in de binnen- en buitenspeeltuin. Ze kunnen hier knutselen, skelteren, een potje minigolf doen of naar de kinderboerderij gaan.

Iets verder van Cadzand af ligt Sluis. Deze oude vestingstad kreeg al in het jaar 1290 stadsrechten. Het heeft veel historische kenmerken, zoals de Vlaamse Klokkentoren, de vestingwallen en de oude stadspoorten. In het centrum vindt u Museum Bizarium. Hier draait het allemaal om allerlei bizarre uitvindingen die er in de loop van de tijd zijn gedaan. Sluis is dus zeker een bezoekje waard!

Huur een vakantiehuis in Cadzand

Kijkt u ook al uit naar uw volgende vakantie of weekendje weg? Boek een huisje in Cadzand, in de zonnigste provincie van ons land!

Waar ligt Cadzand?

Cadzand is een badplaats aan de Zeeuwse kust, in de streek Zeeuws-Vlaanderen. Het bestaat uit twee dorpen: Cadzand-Bad en Cadzand-Dorp. Cadzand-Bad ligt pal aan zee en Cadzand-Dorp ligt meer landinwaarts.

Wat is er allemaal te doen in Cadzand?

Het strand van Cadzand-Bad heeft een brede kustlijn en is bijna tien kilometer lang. Hier kan men prima zonnen, zwemmen of een strandwandeling maken. In Cadzand-Dorp is molen Nooitgedacht een blikvanger. De molen dateert uit 1898 en is op geregelde tijden toegankelijk voor publiek. Men kan hier producten kopen die door de molen zijn gemalen.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Cadzand?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vakantiehuizen in Cadzand vindt u altijd uw heerlijke huisje.