Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Arnemuiden

Ontdek tijdens het Zeeuwse schiereiland Walcheren vanuit uw vakantiehuis in Arnemuiden, of als de Zeeuwen zelf zeggen Erremuu. Gelegen tussen het Veerse Meer en Middelburg is Arnemuiden een heerlijke vakantiebestemming in Zeeland.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Arnemuiden
Op vakantiepark
filters verwijderen
De Veerse Wende
7, 9
De Veerse Wende
Nederland › Zeeland › Arnemuiden
Prachtig Resort aan het Veerse Meer nabij Arnemuiden
Luxe Accommodaties Aan het Veerse Meer Met aanlegsteiger
699
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Arnemuiden

Ontdek tijdens het Zeeuwse schiereiland Walcheren vanuit uw vakantiehuis in Arnemuiden, of als de Zeeuwen zelf zeggen Erremuu. Gelegen tussen het Veerse Meer en Middelburg is Arnemuiden een heerlijke vakantiebestemming in Zeeland.

Arnemuiden een ‘echt’ vissersdorp

Ondanks dat Arnemuiden geen haven meer heeft wordt het altijd nog omschreven als een echt vissersdorp. In de 15de en 16de eeuw was de haven van Arnemuiden de belangrijkste van heel Zeeland. Vele schepen uit verre streken met inheemse handelswaar deden Arnemuiden aan. Door de verzanding van de haven konden grote schepen Arnemuiden niet meer aandoen. De kleinere vissersboten konden de haven nog wel bereiken en daarom floreerde de garnalenvisserij in de 18de eeuw. Na de afsluiting van het Sloe verloor Arnemuiden de verbinding met open zee. Maar de visserij is nooit uit het hart van de Arnemuidenaren verdwenen.

Oude tijden herleven tijdens de jaarlijkse Visserijdag. Hier ziet u alles wat met de traditionele garnalenvisserij te maken heeft van demonstraties van netten knoppen tot garnalen pellen. En natuurlijk zijn er ook tal van restaurants in Arnemuiden waar u nog een lekkere visje of garnalen kunt bestellen.

Op vakantie in Arnemuiden

Als u door de straten van Arnemuiden wandelt kan het zijn dat u ze zomaar tegenkomt. Vrouwen in Arnemuidse klederdracht. Arnemuiden is namelijk een de weinig Zeeuwse dorpen waar nog klederdracht wordt gedragen. Mocht u deze vrouwen nog niet spotten, niet getreurd want in het Museum in Arnemuiden is een tentoonstelling waar u in vijf verschillende settingen de klederdracht kan aanschouwen.

De vakantiehuizen in Arnemuiden zijn gelegen op een vakantiepark met veel faciliteiten zoals een restaurant, fietsverhuur, boothelling, waterrecreatie en vismogelijkheden. Op zoek naar meer inspiratie voor uw vakantie? Bekijk dan ook de andere vakantiehuizen in Zeeland.