Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Lemmer

Een prachtige vakantie vlakbij het IJsselmeer en het Lemsterstrand. Met een vakantie op een vakantiepark in Lemmer viert u vakantie aan het water van Friesland. Lemmer ligt aan de Friese meren en het IJsselmeer. Hierdoor is Lemmer ook wel een van de populairste watersportplaatsen in Friesland. Bekijk ons aanbod vakantieparken en boek direct.

Lees meer over Friesland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Friesland
Lemmer
Op vakantiepark
filters verwijderen
Vakantiepark Eigen Wijze
8, 5
Vakantiepark Eigen Wijze
Nederland › Friesland › Lemmer
Prachtig vakantiepark gelegen op de grens van Friesland
Aan het meer Ruim opgezet Kleinschalig
338
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Lemmer

Een prachtige vakantie vlakbij het IJsselmeer en het Lemsterstrand. Met een vakantie op een vakantiepark in Lemmer viert u vakantie aan het water van Friesland. Lemmer ligt aan de Friese meren en het IJsselmeer. Hierdoor is Lemmer ook wel een van de populairste watersportplaatsen in Friesland. Bekijk ons aanbod vakantieparken en boek direct.

Vier vakantie in het oude vissersdorpje Lemmer, dat al sinds de middeleeuwen bestaat. Lemmer is zowel over land als over water de poort naar Friesland. Door de ligging aan het IJsselmeer en de Friese Meren is het een erg populaire bestemming onder watersporters. Naast het IJsselmeer kunt u zwemmen, vissen of andere activiteiten doen in het Tjeukemeer en de Grote Brekken. Huur een boot om het gebied vanaf het water te verkennen.

Geniet van de natuur vanuit uw huisje in Lemmer

Tijdens een vakantie in Lemmer verblijft u in een fantastische omgeving. In Zuidwest Friesland vindt u maar liefst 45 natuurgebieden. Zuidwest Friesland wordt ook wel het waterland van Friesland genoemd. Het Nationaal landschap Zuidwest Fryslân bestaat dan ook vooral uit water met het IJsselmeer, de mooiste Friese Meren en de stuwallen van Gaasterland. Ga op ontdekkingstocht en geniet van vogels, vissen en het prachtige waterrijke gebied waarin u zich bevindt.  

Grote Brekken
De Grote Brekken worden ook wel de Lemster Brekken genoemd. Het natuurgebied ligt in de polders bij Lemmer en hier vindt u grote rietvelden en moerasplanten. Bezoek de uitkijktoren en kijk uit over het prachtige, vogelrijke gebied.

Alde Feanen
In het hart van Friesland vindt u het natuurgebied de Alde Feanen, een van de natste natuurgebieden van ons land. Een weids uitzicht over het open water tot de beschutting van het moerasbos. Dit vindt u in de Alde Feanen. Dit gebied is het best te ontdekken vanaf het water, maar er zijn tal van wandel- en fietsroutes om het natuurschoon in u op te nemen.

De Friese Meren
Prachtige waterlandschappen waar u met verschillende vaarroutes doorheen kunt varen. Alle meren staan met elkaar in verbinding zodat u de bekende meren allemaal kunt bezoeken vanaf het water. Naast de prachtige waterlandschappen zijn de meren bekend van de watersport die hierop beoefend wordt. Zeilen, kitesurfen, windsurfen of suppen, het kan allemaal op de Friese Meren.

Een vakantie vol activiteiten in Lemmer

Tijdens uw vakantie op het vakantiepark wilt u meer dan alleen maar in uw huisje zitten. Gelukkig is er op het vakantiepark vaak al genoeg te doen voor jong en oud, maar wij begrijpen maar al te goed dat u de omgeving wilt ontdekken en leuke activiteiten in de omgeving wilt doen. In Lemmer is er veel te doen voor het hele gezin.

 • Strand Lemmer
  Het Lemsterstrand, ook wel bekend als Lemmer Beach, ligt aan het IJsselmeer. Op het strand kunt u heerlijk relaxen en als het te warm wordt neemt u een frisse duik. Op het strand vindt u onder andere een strandpaviljoen, terrasjes en veel speeltoestellen voor de kinderen.
 • Watersporten
  Het ultieme gevoel van vrijheid beleeft u vanaf het Friese water. De zon op uw gezicht en de wind door uw haren. Of u nu de adrenaline wilt opzoeken tijdens het kite- of windsurfen of toch lekker ontspannen wilt genieten van de omgeving tijdens het zeilen, varen of suppen. In deze waterrijke omgeving kan het allemaal.
 • Het Woudagemaal
  Een bezoek aan het grootste functionerende stoomgemaal ter wereld is zeker de moeite waard. Dit gemaal uit 1920, met een schoorsteen van maar liefst 60 meter hoog, wordt nog steeds ingezet bij te hoge waterstanden. Een mooi inkijkje van dit werkende gemaal is dus zeker aan te raden.
 • De Orchideeën Hoeve
  Net over de grens met Flevoland waant u uzelf in de jungle van de Orchideeën hoeve. Loop door de vlindertuin, tropische tuinen en tussen de tropische dieren.

Zoals u kunt lezen, verveelt u zich geen moment tijdens een verblijf op een vakantiepark in Lemmer. Bekijk ons ruime aanbod en boek het heerlijke huisje dat bij u past.

Wat zijn populaire vakantieparken in Lemmer?

Op heerlijkehuisjes.nl vindt u twee vakantieparken in Lemmer. Boek een vakantie op Vakantiepark Eigen Wijze of Jachthaven Lemsterbaai. Zoek en boek uw vakantiehuisje. Er zit zeker een heerlijk huisje voor u tussen. 

Op welke vakantieparken in Lemmer is mijn hond welkom?

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw trouwe viervoeter. Gelukkig kan uw hond gezellig mee op vakantie. Bekijk ons aanbod vakantieparken met huisdier in Lemmer en geniet met het hele gezin van een topvakantie. 

Wat is er te doen in Lemmer?

Tijdens een vakantie in Lemmer kunt u genieten van natuur en de leukste activiteiten voor jong en oud. Ga wandelen of fietsen door de prachtige natuurparken in de omgeving of ga het water op. De waterrijke omgeving maakt Lemmer de perfecte uitvalbasis voor diverse watersporten. 

Is Lemmer een dorp of een stad?

Lemmer is een dorp aan het IJsselmeer in de gemeente De Friese Meren. Lemmer staat ook wel bekend als de poort van Friesland.

Hoe groot is Lemmer?

Het dorp Lemmer bestrijkt een gebied van ruim 2.250 hectare en had in 2021 10.375 inwoners.