Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Friesland

Begint uw heerlijke vakantie in een vakantiepark in Friesland? Friesland staat bekend om watersport, de Waddeneilanden en de Friese Meren. Als u van water houdt bent u dus zeker op het juiste adres in Friesland. Friesland biedt daarnaast mooie natuurgebieden en de provincie heeft een rijke historie. Voor ieder wat wils dus!

Lees meer over Friesland

23 vakantieparken gevonden
Sorteer op:
Nederland
Friesland
Op vakantiepark
filters verwijderen
Beach Resort Makkum
8, 6
Beach Resort Makkum
Nederland › Friesland › Makkum
Beach Resort Makkum is direct gelegen aan het strand van het IJsselmeer...
Watersport Kindvriendelijk Aan het IJsselmeer
448
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Vakantiepark Eigen Wijze
8, 6
Vakantiepark Eigen Wijze
Nederland › Friesland › Lemmer
Prachtig vakantiepark gelegen op de grens van Friesland
Aan het meer Ruim opgezet Kleinschalig
338
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Vakantiepark It Wiid
8, 5
Vakantiepark It Wiid
Nederland › Friesland › Eernewoude
Vakantiepark aan het water in Friesland met eigen aanlegsteigers. Verken het prachtige Nationale Park De Alde Feanen te fiets of per boot....
Direct aan het water Nabij Leeuwarden Boot en fietsverhuur
326
319
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Marina Resort Hart Van Friesland
8, 7
Marina Resort Hart Van Friesland
Nederland › Friesland › Uitwellingerga
Fijne appartementen aan het water op Marina Resort Hart van Friesland. Bootverhuur op het vakantiepark is mogelijk....
In de jachthaven Aan het water Nabij Sneek
504
week va.
o.b.v. 2 personen
Havenresort Terherne
8, 8
Havenresort Terherne
Nederland › Friesland › Terherne
Het rustige vakantiepark Havenresort Terherne is gelegen tussen de Friese meren....
Scheepshaven Gratis WiFi Centrum Terherne
268
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Friese Meren Villa's
8, 8
Friese Meren Villa's
Nederland › Friesland › Delfstrahuizen
Prachtige villa's op een kleinschalig villapark aan het Tjeukemeer.
Waterliefhebbers Luxe genieten Exclusief
774
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Tusken de Marren
8, 3
Tusken de Marren
Nederland › Friesland › Akkrum
Kleinschalig vakantiepark aan het water in Friesland met uw eigen aanlegsteiger, dé plek voor watersportliefhebbers en natuurfanaten!...
Eigen aanlegsteiger Aan het meer Kinderspeelplaats
439
403
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Résidence Terschelling
8, 1
Résidence Terschelling
Nederland › Friesland › Midsland
Luxe Wellness Waddenresort in Midsland - Terschelling
Wellness Indoor Zwembad Luxe appartementen
408
378
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Waterpark Langelille
8, 0
Waterpark Langelille
Nederland › Friesland › Langelille
Prachtig vakantiepark voor liefhebbers van natuur en water nabij Langelille...
Ruim opgezet Aan open vaarwater Spaciously designed
332
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Vakantiepark Brinckerduyn
9, 6
Vakantiepark Brinckerduyn
Nederland › Friesland › Appelscha
Vakantiepark Brinckerduyn
Natuurpark Innovatief Wandelgebied
659
625
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Friesland

Begint uw heerlijke vakantie in een vakantiepark in Friesland? Friesland staat bekend om watersport, de Waddeneilanden en de Friese Meren. Als u van water houdt bent u dus zeker op het juiste adres in Friesland. Friesland biedt daarnaast mooie natuurgebieden en de provincie heeft een rijke historie. Voor ieder wat wils dus!

Er zijn vakantieparken gelegen nabij het bos zodat u wandelend, of met de fiets, de natuurrijke omgeving kunt verkennen. Een aantal parken bevinden zich aan en/of vlakbij het water, waardoor u de mogelijkheid heeft om vanaf de steiger uw hengel uit te gooien, bootje te gaan varen of te zwemmen.

Beleef uw ideale vakantie op een vakantiepark in Friesland

De vakantieparken in Friesland staan garant voor urenlang waterpret, activiteiten en evenementen in luxe vakantiehuisjes. Friesland is een waterrijke provincie. Voor het water hoeft u dan ook niet lang op pad te zijn. Kiest u voor het IJsselmeer of juist voor de Friese Meren? U vindt ook de Alde Feanen in Earnewald. Dit is een prachtige natuur met verschillende flora en fauna.

Vrijwel alle vakantieparken zijn ideaal om naartoe te gaan met kinderen, families en vriendengroepen. Wilt u er even tussenuit in een grotere plaats? U bent vanaf de vakantieparken bijna altijd wel binnen 20 minuten in een stad. Dagje Waddeneilanden? Reis dan naar Harlingen, Holwerd of Lauwersoog om de boot te pakken. Boek van te voren de afvaart in de zomerperiode. 

Vakantiepark in Friesland boeken?

Met een verblijf op een vakantiepark in Friesland kiest u voor een afwisselende vakantie in een diverse omgeving: zowel bos als water zijn altijd dichtbij. In de buurt zijn dan ook voldoende evenementen en watersport evenementen. Bezoek Friesland eens tijdens de SneekWeek of tijdens het SKS Skûtsjesilen. Op het vakantiepark vindt u allerlei faciliteiten zodat u zich zeker niet hoeft te vervelen tijdens uw weekend, midweek of weekje weg. Friesland is de perfecte vakantieplek in eigen land!

Welke vakantieparken zijn er in Friesland?

Er zijn meerdere vakantieparken in Friesland. Zo bieden wij bijvoorbeeld:

Friese Meren Villa’s in Delfstrahuizen

Ongekende luxe ervaren in een vakantiehuis aan het water? Dat doet u aan het Tjeukemeer in Delfstrahuizen. Huur een bootje en leg hem aan het einde van de dag aan op uw eigen steiger! De vakantiehuizen zijn afgelopen jaar opgeleverd. Er zijn vakantiehuizen van 6 personen tot 10 personen. U kunt heerlijk tot rust komen in deze vakantievilla’s, die voorzien zijn van eigen sauna, bad, aanlegsteiger en/of wasgelegenheden. 100 meter vanaf het huisje kunt u op een stuk strand heerlijk zonnen en zwemmen. Wilt u meer zien van Friesland? U bent snel in Sportstad Heerenveen, het altijd gezellige Joure en het toeristische watersportdorp Lemmer aan het IJsselmeer. Kortom, luxe en ontspanning komen nader tot elkaar.

Marina Resort Hart van Friesland

Dit vakantiepark ligt in het Friese dorpje Uitwellingerga. Op dit vakantiepark vindt u veel vakantiehuizen aan het water waarbij bootverhuur op het vakantiepark mogelijk is. Of neemt u uw eigen boot mee! U bent vanaf uw vakantiewoning snel op het Sneekermeer. U bent iedere zomer van harte welkom op de Sneekweek. Anderhalve week lang zijn er watersportactiviteiten en 's avonds is door de hele stad livemuziek te aanschouwen. Daarnaast is dit park zeer geschikt voor kinderen. Zo zijn er een recreatieplas, kinderboerderij, speeltuin, sportvelden en diverse horecavoorzieningen.

Tusken de Marren

Luxe en aan het water, dan zit je goed in Friesland! Op dit park kunt u kiezen uit vrijstaande luxe huisjes en chalets. De luxe huisjes liggen aan het water. Zo ligt ook het vakantiepark Tusken de Marren in Akkrum, een écht watersportdorp. Alles in het dorp draait om zeilen en skûtsjesilen. U kunt vanaf uw eigen vakantiewoning direct de meren op. Ook op het park zijn er diverse vrijetijdsmogelijkheden. Denk aan kanoën, zwemmen, speeltoestellen, vissen, waterskiën en meer. Het dorp zelf heeft alle faciliteiten die u nodig heeft. Denk aan een supermarkt en horeca. Nog leuker: in de zomer wordt bijna elke week wel iets georganiseerd. Het dorp Akkrum leeft!

Wat is er o.a te doen in Friesland?

Friesland bestaat uit de IJsselmeer- en Waddenkust, maar ook bebost gebied, zoals De Friese Wouden en de alom bekende Friese Meren voor watersport. In deze regio’s liggen de Elfsteden. Bekijk hier de bekendste streken van Friesland en ontdek wat er allemaal te doen is vanuit uw vakantiepark.

De Friese Wouden

Lekker wandelen en fietsen is zeer aan te raden in de Friese Wouden. Er is een groot bebost gebied in midden- en oost-Friesland. Houdt u van fietsen? Dan is fietstocht Noardlike Fryske Wâlden echt iets voor u! De gehele route bedraagt 127 kilometer. U kunt overal beginnen. Tijdens deze fietstocht passeert u waterpoelen van meer dan 1.000 jaar oud, akkers en graslanden en grote bospartijen. Onderweg zijn er overal plekken om even uit te rusten en te genieten van een hapje en een drankje.

De Friese Wadden

Komt u van ver? Dan kan een dagje Waddeneiland zeker niet ontbreken. Het waddengebied behoort tot UNESCO Werelderfgoed. Boek een afvaart vanuit Harlingen naar Vlieland of Terschelling, van Holwerd naar Ameland en vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Geniet van de rust en de schoonheid van de eilanden. Is het laagwater? Dan kunt u zelf van Lauwersoog naar Schiermonnikoog lopen!

De Friese Meren

Als u van water houdt dan moet u zeker eens een kijkje nemen in het Nationaal Park De Alde Feanen vlakbij Earnewald (Eernewoude). Midden in dit natuurgebied ligt dit dorp. U kunt met uw eigen boot varen, maar een rondvaart in de buurt is ook zeker mogelijk. In de zomer vindt een groot Fries evenement plaats, het SKS Skûtsjesilen op de Friese Meren. Zeker een aanrader. Dit is een zeilwedstrijd met grote zeilboten..

De Elfsteden

Friesland staat bij het gros van de Nederlanders bekend om de Elfstedentocht. Kent u ze allemaal? Zoals de naam doet vermoeden, omvat de tocht elf steden. Tegenwoordig worden er diverse elfstedentochten georganiseerd buiten de barre schaatstocht van 220 kilometer. Zo kennen wij de Fietselfstedentocht op tweede pinkstermaandag, de Stepelfstedentocht, Motorelfstedentocht (ook op tweede pinkstermaandag) en de Oldtimerelfstedentocht. Allen een prachtige ervaring om mee te maken, mocht u verblijven in een vakantiepark in Friesland.

Welke evenementen zijn er zoal in Friesland?

In de zomer is er volop ingezet om zoveel mogelijk evenementen te organiseren voor toeristen. Hieronder een kort overzicht van diverse evenementen in Friesland.

  • De PC in Franeker. Op de vijfde dinsdag van juli wordt een Friese balsport beoefend. De avond voor de kaatswedstrijd is het in Franeker zeer druk en 's avonds zit de horeca vol.
  • Fierljeppen: verspringen met een grote poolstok. Dit wordt door heel Friesland georganiseerd.
  • Sneekweek: een watersportevenement met 's avonds veel livemuziek door de hele stad.
  • Night of the Koemarkt in Heerenveen. Het is een avond vol livemuziek, op de laatste zaterdag van juni. 
  • Visserijdagen in Makkum en Harlingen. Dit zijn een aantal dagen die in het teken staan van visserij, waarbij allerlei activiteiten te doen zijn en 's avonds is er live muziek.