Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Friesland

Begint uw heerlijke vakantie ook in een vakantiepark in Friesland? De provincie die bekent staat om zijn watersporten, Waddeneilanden en Friese Meren. Kortom, houdt u van water of eilanden? Dan bent u in Friesland op het goede adres! De kindvriendelijke vakantieparken in Friesland bieden u ook veel faciliteiten, comfort en gemak.

Lees meer over Friesland

23 vakantieparken gevonden
Sorteer op:
Nederland
Friesland
Op vakantiepark
filters verwijderen
Beach Resort Makkum
8, 2
Beach Resort Makkum
Nederland › Friesland › Makkum
Beach Resort Makkum is direct gelegen aan het strand van het IJsselmeer
Watersport Kindvriendelijk Aan het IJsselmeer
501
475
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Vakantiepark Eigen Wijze
8, 5
Vakantiepark Eigen Wijze
Nederland › Friesland › Lemmer
Prachtig vakantiepark gelegen op de grens van Friesland
Aan het meer Ruim opgezet Kleinschalig
383
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Vakantiepark It Wiid
8, 5
Vakantiepark It Wiid
Nederland › Friesland › Eernewoude
Vakantiepark aan het water in Friesland met eigen aanlegsteigers. Verken het prachtige Nationale Park De Alde Feanen te fiets of per boot.
Direct aan het water Nabij Leeuwarden Boot en fietsverhuur
287
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Résidence Terschelling
8, 1
Résidence Terschelling
Nederland › Friesland › Midsland
Luxe Wellness Waddenresort in Midsland - Terschelling
Wellness Indoor Zwembad Luxe appartementen
322
294
weekend va.
o.b.v. 2 personen
Vakantiepark Brinckerduyn
Nederland › Friesland › Appelscha
Vakantiepark Brinckerduyn
Natuurpark Innovatief Wandelgebied
710
672
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Friese Meren Villa's
8, 8
Friese Meren Villa's
Nederland › Friesland › Delfstrahuizen
Prachtige villa's op een kleinschalig villapark aan het Tjeukemeer.
Waterliefhebbers Luxe genieten Exclusief
866
weekend va.
o.b.v. 6 personen
Waterpark Langelille
8, 0
Waterpark Langelille
Nederland › Friesland › Langelille
Prachtig vakantiepark voor liefhebbers van natuur en water nabij Langelille
Ruim opgezet Aan open vaarwater Spaciously designed
329
314
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Marina Resort Hart Van Friesland
8, 7
Marina Resort Hart Van Friesland
Nederland › Friesland › Uitwellingerga
Fijne appartementen aan het water op Marina Resort Hart van Friesland. Bootverhuur op het vakantiepark is mogelijk.
In de jachthaven Aan het water Nabij Sneek
473
weekend va.
o.b.v. 2 personen
Tusken de Marren
8, 4
Tusken de Marren
Nederland › Friesland › Akkrum
Kleinschalig vakantiepark aan het water in Friesland met uw eigen aanlegsteiger, dé plek voor watersportliefhebbers en natuurfanaten!
Eigen aanlegsteiger Aan het meer Kinderspeelplaats
440
387
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Jachthaven Lemsterbaai
7, 9
Jachthaven Lemsterbaai
Nederland › Friesland › Lemmer
Gezellige Jachthaven in Lemmer aan het IJsselmeer.
Aan het IJsselmeer Friese Meren Lemmer
562
523
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Friesland

Begint uw heerlijke vakantie ook in een vakantiepark in Friesland? De provincie die bekent staat om zijn watersporten, Waddeneilanden en Friese Meren. Kortom, houdt u van water of eilanden? Dan bent u in Friesland op het goede adres! De kindvriendelijke vakantieparken in Friesland bieden u ook veel faciliteiten, comfort en gemak.

Er zijn vakantieparken gelegen nabij het bos zodat u al wandelend of met de fiets de natuurrijke omgeving kunt verkennen. Een aantal parken bevinden zich aan en/of vlakbij het water waardoor u de mogelijkheid heeft om vanaf de steiger uw hengel uit te gooien, bootje te varen of te zwemmen.

Beleef uw ideale vakantie op een vakantiepark in Friesland

De vakantieparken in Friesland staan garant voor urenlang waterpret, activiteiten en evenementen in luxe vakantiehuisjes. Friesland is een waterrijke provincie. Voor het water hoeft u niet lang op pad te zijn. Kiest u voor het IJsselmeer of juist voor de Friese Meren. In midden-noord vindt u ook de Alde Feanen in Earnewald. 

Een zeer mooi stuk natuur omgeven in water. Vrijwel alle vakantieparken zijn ideaal met kinderen, families en vriendengroepen. Wilt u er even tussenuit in een grotere plaats? U bent vanaf de vakantieparken bijna altijd wel binnen 20 minuten in een stad. Dagje Waddeneilanden? Reis dan naar Harlingen, Holwerd of Lauwersoog. Wij adviseren wel van te voren de afvaart te boeken in de zomerperiode. 

Vakantiepark in Friesland boeken?

Met een verblijf op een vakantiepark in Friesland kiest u voor een afwisselende vakantie in een water en bosachtige omgeving. In de buurt voldoende evenementen en watersport evenementen. Maar ook op het vakantiepark vindt u al van faciliteiten zodat u zich zeker niet hoeft te vervelen tijdens uw weekend, midweek of weekje weg. Friesland, de perfecte vakantieplek in eigen land, tenminste als u ervan houdt.

Welke vakantieparken zijn er in Friesland?

Friese Meren Villa’s in Delfstrahuizen

Ongekende luxe ervaren in een vakantiehuis aan het water? Dat doet u aan het Tjeukemeer in Delfstrahuizen. Huur een bootje en leg hem aan het einde van de dag aan uw eigen steiger! De vakantiehuizen zijn afgelopen jaar opgeleverd. Er zijn vakantiehuizen van 6 personen tot 10 personen. U kunt heerlijk tot rust komen in deze vakantievilla’s. Voorzien van eigen sauna, bad, aanlegsteiger en wasgelegenheden. 100 meter vanaf het huisje kunt u ook op een stuk strand heerlijk zonnen en zwemmen. Wilt u meer zien van Friesland? U bent snel in Sportstad Heerenveen, het altijd gezellige Joure en het toeristische watersportdorp Lemmer aan het IJsselmeer. Kortom, luxe en ontspanning komen nader tot elkaar.

Marina Resort Hart van Friesland

Te midden in de watersport in het Friese dorpje Uitwellingerga. Op dit vakantiepark vindt u veel vakantiehuizen aan het water waarbij bootverhuur op het vakantiepark mogelijk is, maar wij ook zeker aanraden! Of neemt u uw eigen boot mee? U bent vanaf uw vakantiewoning snel op het Sneekermeer. Bent u er in de laatste week van juli? Dan bent u van harte welkom op de Sneekweek. Anderhalve week watersportactiviteiten en avonds door de hele stad live muziek. Daarnaast is dit park zeer geschikt voor kinderen. Zo is er een recreatieplas, kinderboerderij, speeltuin, sportvelden en diverse horecavoorzieningen.

Tusken de Marren

Luxe en aan het water, dan zit je goed in Friesland! Op dit park kunt u kiezen uit vrijstaande luxe huisjes en chalets. De luxe huisjes liggen aan het water. Zo ligt ook het vakantiepark Tusken de Marren in Akkrum, een waar watersportdorp pur sang. Alles in het dorp draait om zeilen en skûtsjesilen. U kunt vanaf uw eigen vakantiewoning direct even van de meren op. Ook op het park zijn er diverse vrijetijdsmogelijkheden. Denk aan kanoën, zwemmen, speeltoestellen, vissen, waterskiën en meer. Het dorp zelf heeft alle faciliteiten die u nodig heeft. Denk aan een supermarkt, horeca en nog belangrijker; in de zomer wordt bijna elke week wel iets georganiseerd. Kortom, het dorp Akkrum leeft!

 

Wat is er o.a te doen in Friesland?

Friesland bestaat uit de IJsselmeer en Wadden-kust, maar ook bebost gebied, zoals De Friese Wouden en de alom bekende Friese Meren voor watersport. In deze regio’s liggen de Elfsteden. Bekijk hier de bekende streken van Friesland en wat er allemaal te doen is vanuit uw vakantiepark.

De Friese Wouden

Lekker wandelen en fietsen is zeer aan te raden in de Friese Wouden. Bebost gebied in midden en oost Friesland. Houdt u van fietsen? Dan raden wij fietstocht Noardlike Fryske Wâlden. De gehele route bedraagt 127 kilometer. U kunt overal beginnen. Tijdens deze fietstocht passeert u waterpoelen van meer dan 1.000 jaar oud, akkers en graslanden en grote bospartijen. Onderweg zijn er overal plekken om even uit te rusten en te genieten van een hapje en een drankje.

De Friese Wadden

Komt u van ver? Dan kan een dagje Waddeneiland zeker niet ontbreken. Het waddengebied behoort tot UNESCO Werelderfgoed. Boek een afvaart vanuit Harlingen naar Vlieland of Terschelling, van Holwerd naar Ameland en vanuit Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Geniet van de rust en de schoonheid van de eilanden. Is het laagwater? Dan kunt u zelf van Lauwersoog naar Schiermonnikoog lopen!

De Friese Meren

Als u van water houdt dan moet u zeker eens een kijkje nemen in het Nationaal Park De Alde Feanen vlakbij Earnewald (Eernewoude). Midden in dit natuurgebied ligt dit dorp. U kunt met uw eigen boot, maar een rondvaart in de buurt is ook zeker mogelijk. In de zomer vindt een groot Fries evenement plaats, het Skûtsjesilen in o.a. Grou en Earnewald. Zeker een aanrader. Dit is een zeilwedstrijd met grote zeilboten over de Friese Meren.

De Elfsteden

Friesland staat bij het gros van de Nederlanders bekend om de Elfstedentocht. Kent u ze allemaal? Zoals de naam doet vermoeden, heeft Friesland ook elf steden. Tegenwoordig worden er diverse elfstedentochten georganiseerd buiten de barre schaatstocht van 220 kilometer. Zo kennen wij de Fietselfstedentocht op tweede pinkstermaandag, de Stepelfstedentocht, Motorelfstedentocht (ook op tweede pinkstermaandag) en de Oldtimerelfstedentocht. Allen een prachtige ervaring om mee te maken, mocht u verblijven in een vakantiepark in Friesland.

Welke evenementen zijn er zoal in Friesland?

In de zomer is er volop ingezet om zoveel mogelijk evenementen te organiseren voor toeristen.Hieronder een kort overzicht van diverse evenementen in Friesland.

  • De PC in Franeker. Op de vijfde dinsdag van juli. Een Friese balsport met de avond ervoor de avond voor de PC waarbij het in Franeker zeer druk is en avonds de horeca vol zit.
  • Fierljeppen. Verspringen met een grote poolstok. Wordt door heel Friesland georganiseerd
  • Sneekweek. Watersportevenement met avonds veel live muziek door de hele stad.
  • Night of the Koemarkt in Heerenveen op de laatste zaterdag van juni. Een avond vol live muziek
  • Visserijdagen in Makkum en Harlingen. Een aantal dagen die in het teken staan van visserij, waarbij allerlei activiteiten te doen zijn en avonds live muziek.