Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Lichtenvoorde

Op zoek naar vakantiehuizen in een veelzijdig gebied? Ontdek dan Lichtenvoorde in de Gelderse Achterhoek tijdens uw vakantie. Lichtenvoorde staat vooral bekend om de evenementen en gastvrijheid. Wilt u genieten, maar toch alle faciliteiten in de buurt hebben, dan is een vakantiepark in Lichtenvoorde voor u een perfecte bestemming.

Lees meer over Gelderland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Gelderland
Lichtenvoorde
Op vakantiepark
filters verwijderen
Résidence Lichtenvoorde
8, 1
Résidence Lichtenvoorde
Nederland › Gelderland › Lichtenvoorde
Dit kindvriendelijke vakantiepark in het bos is gelegen nabij het mooie Lichtenvoorde.
Rust en Ruimte Dichtbij bos Bij water
276
265
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Lichtenvoorde

Op zoek naar vakantiehuizen in een veelzijdig gebied? Ontdek dan Lichtenvoorde in de Gelderse Achterhoek tijdens uw vakantie. Lichtenvoorde staat vooral bekend om de evenementen en gastvrijheid. Wilt u genieten, maar toch alle faciliteiten in de buurt hebben, dan is een vakantiepark in Lichtenvoorde voor u een perfecte bestemming.

Genieten in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde staat bekend als De Keistad, omdat er een grote kei van 20.000 kilo ligt op het stadsplein. In 1874 werd de kei door 99 schoenmakers vanuit Vragenderveld naar Lichtenvoorde gesleept. Dit alles over een weg van vier kilometer lang. Dit ter ere van koning Willem de Derde, die het regeringsjubileum van 25 jaar vierde. Nu wordt de kei beschermd door een stenen leeuw. Het stadsplein ligt in het levendige centrum, waar u van alles kunt zien en doen. Er worden ieder jaar meerdere evenementen georganiseerd, zoals het bekende Bloemencorso. Naast de bekende optocht, vindt na de route een tentoonstelling plaats waar de wagens worden opgesteld. U kunt gebruik maken van de Dahliafietsroute. Op deze route komt u langs 18 dahliavelden van de verschillende corsogroepen. Tip: fiets deze route in juli, augustus of september. Dan staan de dahlia’s in bloei en is het een prachtig gezicht.

Vanuit uw vakantiehuis op een vakantiepark in Lichtenvoorde bent u zo in het centrum, maar ook in de prachtige natuur. Gelegen in de Achterhoek, tussen bossen, weides en akkers is Lichtenvoorde de perfecte plek voor een wandeling of fietstocht. Oost Gelre is een geweldig gebied voor een weekje weg om te wandelen of fietsen, een dagje te shoppen en nog veel meer. Lichtenvoorde ligt ook nog eens vlak bij de Duitse grens, dus u kunt zelfs een bezoek brengen aan ons buurland. Neem eens een kijkje in Vreden, de stad die verbindt. Dat zeggen ze met een reden: iedereen is welkom. In de buurt ligt Zwillbrocker Venn, een natuurreservaat met flamingo’s. Het ligt vlak bij een meer, waar u tot rust kunt komen.

Lichtenvoorde ligt daarnaast vlak bij Doetinchem, Enschede en Arnhem. Het verkennen van deze steden mag zeker niet ontbreken tijdens uw vakantie. Net als Lichtenvoorde, zijn deze grotere steden rijk aan historie en gelegen in de natuur. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de rivier De IJssel. Als verbinding tussen de Rijn en het noorden van Europa had de IJssel vroeger een grote betekenis voor de economische ontwikkeling van de steden langs de rivier. Er worden veel natuurtochten aangeboden langs de IJssel, waarmee u uitgebreid kennismaakt met de bijzondere flora en fauna.

De natuur in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde zelf is het Wentholtpark te vinden. Het park wordt gezien als de groene long van Lichtenvoorde. Loop vanuit het centrum het buitengebied in. U bevindt zich direct in een andere wereld. Lichtenvoorde bevindt zich in de Gelderse Achterhoek, wat grenst aan de Veluwe. Dit is een beschermd natuurgebied. De Veluwe staat bekend om rust, ruimte, wildsporen, bijzondere flora en fauna en haar prachtige bossen. Op de Veluwe is het dus volop genieten. In de Veluwe ligt een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterpaarden. Het gebied biedt daarnaast een tour op de VeluweScooter, waarmee u in drie uur de Veluwezoom en Posbank ontdekt. Ga op zoek naar de Nederlandse Big Five: het edelhert, het wilde zwijn, de ree, de vos en de Schotse hooglander. Ook het natuurgebied rondom de IJssel en de Rijn is het waard om te verkennen. De aangrenzende slingerende beekjes maken uw ervaring in Lichtenvoorde als echte natuurliefhebber compleet.

Activiteiten in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde biedt diverse musea. Ervaar het verleden en heden van de bruisende stad. Verschillende musea en galerieën bieden een inkijkje in de rijke geschiedenis. U kunt ook de wandelroute lopen. De route neemt u mee door de geschiedenis van het dorp. Het dorp kent veel verschillende historische gebouwen, bijzondere plekken en indrukwekkende verhalen. De route laat zien wat er was, en wat er is. Zo is er bijvoorbeeld street art te vinden door de stad, zowel in als buiten het centrum. Lichtenvoorde barst niet alleen van cultuur en natuur, maar ook van sportiviteit. De fiets- en wandelvierdaagsen zijn dan ook erg bekend.

Familiepretpark Megapret zorgt ervoor dat uw kinderen een geweldige vakantie beleven. Hier hebben zij binnenpret, buitenpret, golfpret én waterpret. Daarnaast is Boerengolf een activiteit voor jong en oud. Samen lachen en bezig zijn vormen de basis. Boerengolf ligt in de buurt van Megapret, dus een uitje hier naartoe is zo gedaan.

Voor ieder wat wils

Vier de ideale vakantie in Lichtenvoorde met voor ieder wat wils. Wanneer u een vakantiehuis boekt in dit gebied, verveelt u zich zeker niet. Er even tussenuit in de Gelderse Achterhoek en genieten van de natuur, of toch liever cultuur snuiven? In Lichtenvoorde en omgeving kan het allemaal.

Is Lichtenvoorde een dorp?

Ja, Lichtenvoorde is een dorp. Het ligt in de gemeente Oost Gelre in de Gelderlandse Achterhoek.

Waar ligt Lichtenvoorde?

Lichtenvoorde ligt in de gemeente Oost Gelre in de Gelderlandse Achterhoek. Het dorp ligt vlak bij de Duitse grens.

Waar staat Lichtenvoorde bekend om?

Lichtenvoorde staat bekend om haar gastvrijheid en de evenementen. Het dorp staat ook bekend als De Keistad, omdat er een grote kei van 20.000 kilo ligt op het stadsplein. Ook bekend uit het dorp is het Bloemencorso.

Wat is er te doen rond Lichtenvoorde?

Er is veel te doen rond Lichtenvoorde. In de stad zelf kunt u verschillende musea en galerieën bezoeken. U kunt ook een speciale wandelroute lopen. De route neemt u mee langs verschillende historische gebouwen met bijzondere verhalen. In de buurt van Lichtenvoorde ligt Familiepretpark Megapret. Zowel leuk voor u als de kinderen. Lichtenvoorde ligt in natuurgebied De Veluwe. Ideaal voor een mooie wandeling of fietstocht.