Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Ouwerkerk

Bent u van plan een vakantie te boeken in Zeeland? Denk dan eens aan het leuke dorp Ouwerkerk, gelegen aan de Oosterschelde. Een prima plek voor wie houdt van watersporten en er graag op uit trekt in de natuur. Havenstad Zierikzee ligt in de buurt en via de imposante Zeelandbrug bent u ook snel op Noord-Beveland.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Ouwerkerk
Op vakantiepark
filters verwijderen
Camping de Kreekoever
9, 1
Camping de Kreekoever
Nederland › Zeeland › Ouwerkerk
Camping de Kreekoever in Ouwerkerk te Schouwen-Duiveland voor een familiecamping midden in de natuur aan de oevers van de Oosterschelde...
Familiepark Watersport Natuurschoon
371
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Ouwerkerk

Bent u van plan een vakantie te boeken in Zeeland? Denk dan eens aan het leuke dorp Ouwerkerk, gelegen aan de Oosterschelde. Een prima plek voor wie houdt van watersporten en er graag op uit trekt in de natuur. Havenstad Zierikzee ligt in de buurt en via de imposante Zeelandbrug bent u ook snel op Noord-Beveland.

Ouwerkerk

Ouwerkerk is een dorp op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. Het ligt dicht bij de Zeelandbrug, die het eiland verbindt met Noord-Beveland. Ouwerkerk is het oudste dorp van Schouwen-Duiveland: het is misschien al gesticht in de elfde eeuw.

Tijdens de Watersnoodramp van 1953 werd het dorp zwaar getroffen. Een op de zes inwoners kwam om het leven. Ook veel gebouwen gingen verloren. Het Watersnoodmuseum, dat sinds 2001 in Ouwerkerk in gevestigd, is een tastbare herinnering aan de ramp. Het museum is gebouwd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat na de ramp. Elk caisson heeft een eigen thema. U ontdekt er alles over de ramp zelf, de persoonlijke verhalen, de wederopbouw en de gevaren en uitdagingen van de toekomst. Een bezoek aan dit museum is zeer de moeite waard.

Natuur in Ouwerkerk

De ramp in ’53 heeft er voor gezorgd dat Ouwerkerk nu een bijzonder natuurgebied heeft. Door de dijkdoorbraak werden grote stukken land ongeschikt voor landbouw. Staatsbosbeheer kreeg dit gebied in beheer en liet de natuur er zijn gang gaan. Ook werd er een bos geplant met eiken, populieren, essen, iepen en beuken. In het bos broeden nu vogels als het winterkoninkje, de fitis en de tjiftjaf. Maar u ziet er ook kramsvogels, ijsvogels, zwanen, spechten en futen. Krekengebied Ouwerkerk, zoals dit mooie stukje natuur heet, heeft een wandel-, fiets- en ruiterroute die loopt richting het strandje van Ouwerkerk.

Ten oosten van Ouwerkerk ligt natuurgebied Klein Beijerenpolder. Het is een ideale polder voor allerlei kustvogels. Het gebied is een afwisseling van ondiep water en droge stukken land. In het midden ligt een schelpeneiland. Bij de zeedijk hebt u trouwens een schitterend uitzicht op de Oosterschelde. Bij eb vallen hier grote stukken slik droog. Grote kans dat u er dan een steltloper spot.

Wat te doen in Ouwerkerk en omgeving

Vanaf uw vakantiepark in Ouwerkerk is een ritje naar en over de Zeelandbrug een must. Wist u dat de brug meer dan vijf kilometer lang is en daarmee de langste brug van Nederland is? Hij heeft wel 54 pijlers die op 95 meter afstand van elkaar staan. Een tochtje over de brug is een belevenis, of u dat nu met de auto of de fiets doet.

Vlak bij Ouwerkerk ligt Zierikzee. In dit monumentale havenstadje kunt u heerlijk struinen en snuffelen in de talloze speciaalzaakjes en cadeauwinkels vol leuke accessoires en hebbedingetjes. Bent u niet zo’n liefhebber van shoppen? Ook dan is deze stad de moeite waard. Zierikzee heeft een rijke historie en dat is te zien aan de meer dan vijfhonderd monumenten in en rond de stad.

Huur een huisje op een vakantiepark in Ouwerkerk

Wilt u op vakantie naar Zeeland? Boek dan een huisje op een vakantiepark in Ouwerkerk. Dit deel van Schouwen-Duiveland is zeer de moeite waard! Water, natuur, leuke steden in de buurt en een museum dat ongetwijfeld veel indruk zal maken. Wat wilt u nog meer?

Wat zijn populaire vakantieparken in Ouwerkerk?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben camping de Kreekoever als heerlijkste vakantiepark in Ouwerkerk beoordeeld. Ontdek snel het complete aanbod vakantieparken in Ouwerkerk.

Wat is er te doen in Ouwerkerk?

In Ouwerkerk kunt u het Watersnoodmuseum bezoeken. Hier leert u alles over de ramp, de persoonlijke verhalen achter de ramp, de wederopbouw van het rampgebied en de gevaren en uitdagingen van het water in de toekomst.

Wat is er te doen in de buurt van Ouwerkerk?

Vlak bij Ouwerkerk bevindt zich de Zeelandbrug. Het is leuk om met de auto of de fiets over deze langste brug van Nederland te rijden. Ook Zierikzee is niet ver weg. In dit monumentale havenstadje kunt u heerlijk struinen en snuffelen in de talloze speciaalzaakjes en cadeauwinkels.