Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Stavenisse

Als u kiest voor een vakantie in Stavenisse, kiest u voor water, natuur en rust. Met een strandje in de buurt en een schitterend natuurgebied om de hoek kunt u hier heerlijk genieten. Vanuit uw vakantiehuis op een vakantiepark kunt u ook gemakkelijk de rest van het eiland verkennen en ontdekken wat het allemaal te bieden heeft.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Stavenisse
Op vakantiepark
filters verwijderen
Recreatiepark Oud Kempen
8, 0
Recreatiepark Oud Kempen
Nederland › Zeeland › Stavenisse
Recreatiepark Oud Kempen in Stavenisse, Tholen, voor een vakantie waar rust, ruimte en ontspanning centraal staat....
Watersport Duiken Rust en ontspanning
307
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Stavenisse

Als u kiest voor een vakantie in Stavenisse, kiest u voor water, natuur en rust. Met een strandje in de buurt en een schitterend natuurgebied om de hoek kunt u hier heerlijk genieten. Vanuit uw vakantiehuis op een vakantiepark kunt u ook gemakkelijk de rest van het eiland verkennen en ontdekken wat het allemaal te bieden heeft.

Stavenisse

Stavenisse is een dorp in de provincie Zeeland. Het ligt op de kop van het eiland Tholen. Het dorp is in de 17e eeuw ontstaan en is een mooi voorbeeld van een voorstraatdorp. De hoofdstraat loopt namelijk recht vanaf de haven naar de kerk.

Een in het oog springend gebouw is het voormalige gemeentehuis. Tijdens de watersnoodramp van 1953 hebben heel veel mensen hier een veilig heenkomen gezocht. Tegenwoordig is in het gebouw het Watersnoodhuis Stavenisse gevestigd, een informatiecentrum over de Watersnoodramp. Hier kunt u vaste en wisselende exposities bekijken over de ramp, die het dorp hard trof. Buiten het dorp staat een monument dat hier aan herinnert.

Een andere blikvanger van Stavenisse is de jachthaven, die plek biedt aan zo’n 200 boten. Vanuit de haven vaart u zo de Oosterschelde op. Een mooi vertrekpunt voor liefhebbers van watersport. In en rond de haven worden ook regelmatig evenementen georganiseerd.

Net achter de haven bevindt zich een fijn strandje. Het is niet al te groot, maar daarom juist gezellig en knus. Wanneer het eb is komen er vaak mooie oesters en schelpdieren tevoorschijn. Neem dus zeker een schepnet mee. En vanwege die schelpdieren is het ook wel handig om tijdens het zwemmen waterschoenen te dragen.

Geniet van de natuur in Stavenisse en omgeving

Een vakantie in Stavenisse staat natuurlijk in het teken van water en natuur. In de omgeving van Stavenisse zijn veel verschillende fiets- en wandelroutes. Het is genieten wanneer u te voet of per fiets de omgeving verkent. Wanneer u een rondje om het dorp maakt komt u langs het water van de Oosterschelde. Het uitzicht is fraai en het geluid en de geur van de zee zorgen echt voor een vakantiegevoel.

Ook de rest van het eiland is bij uitstek geschikt voor het maken van fietstochtjes. Tholen heeft veel fietspaden en op de meeste binnenwegen is niet veel autoverkeer. Door de unieke ligging van het eiland aan het Nationaal Park Oosterschelde valt er veel bijzondere flora en fauna te zien. Er leven honderden soorten planten en dieren in het water en in de gebieden eromheen. Natuurlijk kunt u het gebied ook vanaf het water ontdekken.

Een eind van de kust bij Stavenisse ligt een zeehondenbank. Hier komen regelmatig grijze en gewone zeehonden uitrusten. Bij hoog water laten ze af en toe hun kopje even boven water zien. U kunt meegaan met een zeehondensafari die onder andere vertrekt vanuit Stavenisse. Tijdens de boottocht kunt u genieten van de zeehonden en van het schitterende uitzicht.

Wat te doen in Stavenisse en omgeving?

Met een vakantiehuis op een vakantiepark in Stavenisse kunt u alle kanten op. Stavenisse is een rustig dorp waar u kunt genieten van water en natuur. Wilt u de rest van het eiland verkennen? Goed idee, want er is van alles te zien en te beleven. Het naburige Sint-Maartensdijk is zeker een bezoekje waard. Wist u dat koning Willem-Alexander heer is van dit dorp? De bijzondere band tussen Sint-Maartensdijk en het huis van Oranje staat centraal in Museum De Oranjekamer. U ontdekt er alles over het ontstaan van de stad en de bouw van het kasteel. Dat is er helaas niet meer, maar de slotgracht is nog wel zichtbaar.

Aan de andere kant van Stavenisse ligt Sint-Annaland. Hier is Streekmuseum De Meestoof een aanrader. U vindt er onder andere Thoolse klederdracht, een nagebouwd schoolklasje uit 1910 en een oude kaasmakerij. Leuk voor jong en oud.

Tholen staat bekend om de heerlijke lokale producten, zoals de aardappelen, het Thoolse dikbilrund en de Oosterscheldekreeft. Er zijn genoeg restaurantjes en eetgelegenheden op het eiland om deze specialiteiten te proeven. Een leuke manier om de lekkerste smaken van Tholen te ontdekken is de streekproductenveiling in Sint Annaland. In de zomermaanden kunt u hier plaatsnemen in de authentieke veilingbankjes en bieden op lokale groenten, fruit, eieren, kasproducten en zelfs boluslikeur.

Huur een huisje op een vakantiepark in Stavenisse

Op vakantie naar Stavenisse? Dat wordt genieten van water en natuur. En van de rust van dit gezellige dorp. Wilt u de rest van het eiland verkennen? Dan zijn er genoeg leuke plekken waar u heen kunt gaan. Kies voor Stavenisse en boek uw huisje op een vakantiepark!

Wat zijn populaire vakantieparken in Stavenisse?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben recreatiepark Oud Kempen als heerlijkste vakantiepark in Stavenisse beoordeeld. Ontdek snel het complete aanbod vakantieparken in Stavenisse.

Kan mijn hond mee op mijn vakantie naar Stavenisse?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er veel vakantiehuizen in Stavenisse waar uw huisdier van harte welkom is. In sommige huizen zijn zelfs meerdere honden welkom. Dus ook als u meer dan één hond heeft is er altijd wel een heerlijk vakantiehuis voor u.

Wat is er te doen in Stavenisse?

In Stavenisse kunt u in het Watersnoodhuis exposities bekijken over de watersnoodramp van 1953. Ook de jachthaven is een bezoekje waard. Achter deze haven bevindt zich een strandje waar u bij eb naar oesters en schelpdieren kunt zoeken.

Heeft Stavenisse een jachthaven?

Ja, Stavenisse heeft een jachthaven. Deze biedt plek aan zo’n 200 boten. Vanuit de jachthaven vaart u zo de Oosterschelde op.