Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Zonnemaire

Zonnemaire, met zo’n naam kan de vakantie eigenlijk al niet meer stuk. Deze Zeeuwse plaats aan het Grevelingenmeer is perfect voor zonaanbidders, watersporters én natuurliefhebbers. Wat wil een vakantieganger nog meer? Een leuke stad, niet al te ver weg, zegt u? Ja hoor, ook die is aanwezig!

Lees meer over Zeeland

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Zonnemaire
Op vakantiepark
filters verwijderen
Bungalowpark Villemaire
9, 0
Bungalowpark Villemaire
Nederland › Zeeland › Zonnemaire
Bungalowpark Villemaire is een kleinschalig, nieuw park waarin de 15 comfortabele en zeer luxe vakantiehuizen zeer ruim en landelijk zijn gelegen....
Landelijke ligging Rust en ruimte Luxe en vrijstaand
812
week v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Zonnemaire

Zonnemaire, met zo’n naam kan de vakantie eigenlijk al niet meer stuk. Deze Zeeuwse plaats aan het Grevelingenmeer is perfect voor zonaanbidders, watersporters én natuurliefhebbers. Wat wil een vakantieganger nog meer? Een leuke stad, niet al te ver weg, zegt u? Ja hoor, ook die is aanwezig!

Zonnemaire

Zonnemaire is een dorp op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Het ligt tussen de grotere plaatsen Dreischor en Brouwershaven in. Het is een prima uitvalsbasis voor het maken van tochtjes in de omgeving. Maar waarom niet beginnen in het dorp zelf? Het heeft een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen. Zoals bijvoorbeeld de kerk, die is gebouwd in 1867. Ook korenmolen De Korenbloem is het bekijken waard. Dit is een zogenaamde stellingmolen, oftewel een hoge windmolen met een galerij of stelling. De molen gaat al een tijdje mee, want hij komt uit 1873.

En wanneer u door het dorp wandelt moet u zeker ook even het geboortehuis van Pieter Zeeman bekijken, misschien wel de bekendste persoon die het dorp heeft voortgebracht. Pieter Zeeman was een bekende natuurkundige die in 1902 de Nobelprijs voor de Natuurkunde ontving. Wist u dat hij Albert Einstein heeft ontmoet? Naast zijn geboortehuis kunt u zijn buste bewonderen.

Natuur in Zonnemaire

Om van de natuur te genieten hoeft u niet ver weg te gaan van uw huis op het vakantiepark in Zonnemaire. Het plaatsje ligt namelijk pal aan het Grevelingenmeer. Een werkelijk adembenemend natuurgebied. Dit grootste zoutwatermeer van West-Europa is ontstaan met de aanleg van de Brouwersdam in 1971. Toen de verbinding tussen deze zeearm en de Noordzee werd afgesloten, kwamen sommige zandplaten droog te staan. Die bieden nu ruimte aan planten die van zoet en zout water houden. Maar ook aan allerlei landvogels, kustvogels en strandlopers. Er lopen zelfs fjordenpaarden en shetlandpony’s rond.

Een mooi voorbeeld van zo’n drooggevallen deel in het Grevelingenmeer is Stampersplaat. Dit eilandje kunt u vanaf Zonnemaire met de boot bereiken en is vrij toegankelijk. Al het groen dat u hier ziet is er op een natuurlijke manier gekomen. De zaden van de planten en bomen zijn door de wind en vogels meegenomen. Als u hier gaat wandelen moet u wel de paden volgen en de grazers met rust laten. Kijk tijdens uw tocht ook even uit over het water. Grote kans dat u zeehonden ziet. Die zijn dan waarschijnlijk aan het uitrusten op de stenen vlak bij het eiland.

Wat is er te doen in de omgeving van Zonnemaire?

In de buurt van Ellemeet ligt het strand van Renesse. Het is wel 17 kilometer lang en is gelegen naast de bossen van Westerschouwen. Het strand is erg schoon en het zwemwater is van uitstekende kwaliteit. Wist u dat Zeeland de meeste zonuren van Nederland heeft? Nou, dan bent u op dit strand op de juiste plek tijdens uw vakantie in Zonnemaire. U kunt er natuurlijk lekker luieren, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om actief bezig te zijn. U kunt er bijvoorbeeld windsurfen en kitesurfen. Ook zijn er genoeg horecagelegenheden waar u wat kunt eten en drinken.

Iets verder van Ellemeet ligt Zierikzee. In dit monumentale havenstadje kunt u heerlijk struinen en snuffelen in de talloze speciaalzaakjes en cadeauwinkels vol leuke accessoires en hebbedingetjes. Bent u niet zo’n liefhebber van shoppen? Ook dan is deze stad de moeite waard. Zierikzee heeft een rijke historie en dat is te zien aan de meer dan vijfhonderd monumenten in en rond de stad.

Huur een huis op een vakantiepark in Zonnemaire

Een vakantie in Zonnemaire zal u zeker bevallen. Het bevat alle ingrediënten voor een zonnig verblijf: strand, water, natuur en leuke uitstapjes in de buurt. Boek dus snel uw huisje op een vakantiepark!

Wat zijn populaire vakantieparken in Zonnemaire?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben bungalowpark Villemaire als heerlijkste vakantiepark beoordeeld. Ontdek snel het complete aanbod vakantieparken in Zonnemaire.

Op welke vakantieparken in Zonnemaire is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er vakantieparken in Zonnemaire waar uw huisdier van harte welkom is.

Wat is er te doen in Zonnemaire?

In Zonnemaire kunt u de kerk uit 1867 bekijken. Ook korenmolen De Korenbloem is de moeite van het bekijken waard. In het dorp bevindt zich tevens het geboortehuis van Nobelprijswinnaar Pieter Zeeman.

Wat is er te doen in de buurt van Zonnemaire?

Zonnemaire ligt aan het Grevelingenmeer, een ideale plek voor allerlei watersporten. Ook het strand van Rennesse is in de buurt. Het is erg schoon en het zwemwater is van uitstekende kwaliteit.