Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Heeft u genoten van de zomer, de 38.000 kinderen in opvanglocaties hebben geen fijne zomer
Lieke
Geschreven door: Lieke (Team heerlijkehuisjes.nl) 19 aug 2016

Een vakantie voor iedereen

Dit artikel is 2272 keer gelezen

Nu de zomervakantie op zijn einde loopt kunnen velen terugkijken op een heerlijke vakantie. Een vakantie met dierbaren waarin volop genoten is. Hoe kijk jij terug op jouw vakantie? Wij kijken in ieder geval terug op een goede zomer met vele leuke vakantieverhalen. Helaas bekruipt je dan toch soms het gevoel van onvrede, het gevoel dat je iets ‘vergeet’ of gewoonweg niet in de gaten hebt. Is op vakantie gaan eigenlijk wel zo vanzelfsprekend als dat het soms lijkt?

Leven in sobere opvanglocaties

Wij realiseerden ons dat er veel mensen zijn, voornamelijk kinderen, voor wie dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is! Deze kinderen leven in sobere opvanglocaties, kunnen niet op vakantie en hebben een oneerlijke start in het leven. Hier moeten wij een stokje voor steken, klonk het binnen de muren van heerlijkehuisjes.nl. Daarom hebben wij onze handen ineengeslagen met stichting Het Vergeten Kind en organiseren wij samen in het weekend van 18 november een onvergetelijke vakantie voor 27 vergeten kinderen uit opvanglocaties.

Stichting Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor 38.000 kinderen in heel Nederland die niet thuis kunnen opgroeien en in opvanglocaties leven. Kinderen die zijn verwaarloosd, mishandeld,  verstoten, misbruikt en misschien wel gevlucht, omdat hun prille leven is gestart in een onveilige wereld. Ik denk dat wij allen de mening delen dat een kinderleven zo niet hoort en mag beginnen. Ieder kind heeft het recht om onbezorgd te kunnen opgroeien, plezier te kunnen maken en ‘gewoon’ kind te kunnen zijn. Natuurlijk weten wij dat wij al dit leed niet kunnen wegnemen. Maar hoe fantastisch zou het zijn dat wij voor even de zorgen doen vergeten bij deze kansarme kinderen? Even lachen, ontspannen en niet te hoeven denken aan morgen.

Samen maken we een verschil

Je begrijpt dat dit een hele onderneming is. Want van al deze 27 kinderen moeten de mondjes gevuld worden en de bedjes opgemaakt zijn. En wat dacht je van lachen, gieren en brullen? Daarom stel ik met trots onze samenwerkingspartners voor. 

Samenwerking stichting Het Vergeten Kind en heerlijkehuisjes.nl
samenwerkingspartners weekendje weg voor 40 vergeten kinderen

Een weekendje weg begint natuurlijk bij het uitkiezen van een geschikte locatie. Han en Wietze, de (terecht) trotse eigenaren van Vakantiepark Eigen Wijze te Bant hebben een fantastisch recreatieconcept met leuke vissershuisjes, luxe vakantiewoningen en aparte groepsruimtes. Het terrein straalt een en al gastvrijheid uit, nog maar niet te spreken over de gastheren. Han en Wietze hebben dan ook niet lang na hoeven denken en waren direct enthousiast om in dit initiatief deel te nemen. 

Ook hebben wij genoten van het gesprek met Jasper en Michiel van De Strandhoeve te Blokzijl. Vol enthousiasme werd er gebrainstormd om het weekend een passende sport- en spelinvulling te geven. Met hun kampleidersachtergronden en de vele activiteiten die zij hebben georganiseerd voor de meest diverse groepen, kan het niet anders dan een succes worden. Jasper vertelde ons dat De Strandhoeve voor iedere groep een leuke dag kan en wil verzorgen. Maar Jasper beseft zich ook dat er mensen zijn die niet kunnen deelnemen aan leuke uitjes of activiteiten. Vandaar dat de Strandhoeve het weekendje weg ondersteunt met een aantal leuke activiteiten, zodat deze kinderen weer écht even kind kunnen zijn.

Mooie beelden schieten is de passie van Dennis van DJP-Media en met fantastisch resultaat! Dennis zal het weekend vastleggen zodat de kinderen er nog lang over kunnen napraten en het daadwerkelijk onvergetelijk blijft. In ons gesprek vertelde Dennis ons dat alle kinderen een vakantie verdienen. Uit eigen ervaring weet Dennis namelijk hoe leuk en belangrijk een vakantie is voor kinderen. “Als ik met mijn bijdrage, hoe klein dan ook, er voor kan zorgen dat deze kinderen een onvergetelijk weekend kunnen krijgen, dan draag ik graag mijn steentje bij”.

Wij zijn onze samenwerkingspartners natuurlijk enorm dankbaar. Maar ook zonder jou hadden wij dit weekendje weg niet kunnen organiseren. Jij als vakantieganger hebt ons de afgelopen tijd het vertrouwen gegeven bij het boeken van jouw vakantiehuis. Dát maakt dat wij ons op deze wijze kunnen inzetten en daar zijn wij jou ook erg dankbaar voor! Samen kunnen we een verschil maken en gaan we zorgen dat óók deze kinderen dit jaar van een plezierige vakantie kunnen genieten.

Benieuwd hoe het weekend is verlopen? Klik hier om onze ervaring te lezen!

Lieke Geschreven door: Lieke (Team heerlijkehuisjes.nl)

Naast mijn werkzaamheden bij heerlijkehuisjes.nl ben ik werkzaam bij zorginstelling De Vlieger waar ik kinderen en jongvolwassenen met een gedragsbeperking begeleid. Totaal iets anders maar zeker niet minder leuk. Daarnaast mag ik graag reizen. Dit doe ik het liefst naar landen waar lekker eten, lieve mensen, bijzondere natuur en vreemde gewoonten de standaard zijn. Wist u bijvoorbeeld dat de croissant zijn oorsprong kent in Oostenrijk en niet Frankrijk? In mijn vrije tijd kun je mij vinden bij iemand op de koffie, in de keuken, in de sportschool of lekker thuis op de bank met een goede film of serie. Kortom, ‘La dolce vita’!

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...