Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Er lekker tussenuit op het Drentse platteland
Femmie
Geschreven door: Femmie (Team heerlijkehuisjes.nl) 25 nov 2015

Er lekker tussenuit op het Drentse platteland

Dit artikel is 906 keer gelezen

Om even te ontsnappen aan alle drukte hebben wij in november een midweek geboekt naar vakantiepark Het Grote Zand in het Drentse Hooghalen. We kenden de omgeving en het vakantiepark niet zo goed, dus we wisten niet precies wat we konden verwachten. Maar door alles wat we gelezen hadden gingen we met een goed gevoel op pad. Toen we aankwamen werden we hartelijk begroet door twee dames bij de receptie. We kregen uitleg over het reilen en zeilen op het vakantiepark waarna we de sleutel van ons vakantiehuis overhandigd kregen.

Het huisje lag mooi te midden van de bomen en de prachtig gekleurde herfstbladeren. We pakten onze spullen uit de auto en verkenden de woning. Het zag er meteen al gezellig uit. Er stonden grappige dingetjes in de vensterbanken en er waren enkele kamerplanten in de woning aanwezig. Hierdoor straalde het vakantiehuis een fijne sfeer uit en voelden we ons meteen thuis. Er was ook een sfeerhaard welke we, gedurende het verblijf, elke avond hebben aangestoken. Gelukkig was er een gebruiksaanwijzing aanwezig. Hierdoor konden we, na ons ingelezen te hebben, de sfeerhaard zonder problemen aansteken.

We waren maar met z’n tweeën, waardoor we alleen de benedenverdieping van de woning gebruikt hebben. We waren natuurlijk wel nieuwsgierig naar de bovenverdieping en hebben hier ook even gekeken. Net zoals de benedenverdieping zag dit er allemaal netjes en verzorgd uit. In onze slaapkamer beneden was een infrarood-sauna aanwezig. Ook hiervoor moesten we eerst de gebruiksaanwijzing goed doorlezen, want dit kenden we nog niet. Vooral mijn man heeft dankbaar gebruik van de sauna gemaakt.

Er lekker tussenuit op het Drentse platteland
Er lekker tussenuit op het Drentse platteland

Omdat we onze vrije dagen goed wilden benutten, zijn we dinsdagsmorgen meteen de omgeving gaan verkennen. We hebben eerst een tocht naar het dorp Hooghalen gemaakt. Dit was een wandeling van ongeveer 15 minuten. In het dorp hebben we heel gezellig een kopje koffie gedronken bij de plaatselijke bakker. Ze hadden daar ook erg lekkere gebakjes! Omdat we op woensdag een verjaardag te vieren hadden, zijn we uit eten gegaan in het plaatselijke restaurant “Het Wapen van Schotland". Wij hebben hier heerlijk gegeten en de bediening was perfect. Al met al een zeer geslaagd avondje uit.

Verder hebben wij het herinneringscentrum Kamp Westerbork en het voormalig Kamp Westerbork bezocht. Kamp Westerbork ligt slechts op 1,5 kilometer van het vakantiepark, waardoor we hier gemakkelijk door de bossen naar toe konden wandelen. Het was erg indrukwekkend om te zien. We zijn terug gewandeld vanaf het kampterrein langs de 14 grote radiotelescopen die daar staan. Onze mobiele telefoons mochten in het bos niet aan, omdat die de ontvangst van de telescopen konden verstoren. Ook hebben we een gedeelte van de oorspronkelijke route van de TT gereden. De TT wordt nu alleen nog op het circuit in Assen gereden, maar vroeger gebeurde dit gewoon over de openbare weg. De route wordt met bordjes aangegeven. Dit was ook leuk, omdat we zo de omgeving goed konden verkennen. Verder hebben we nog gewinkeld in Groningen en in Assen. Beide steden zijn ideale winkelsteden en niet zo ver van Hooghalen gelegen.

Samen hebben wij genoten van een heerlijke vakantie op het Drentse platteland.  

Femmie Geschreven door: Femmie (Team heerlijkehuisjes.nl)

Ik heb veel hobby’s zoals lezen, reizen, borduren en fotograferen. Deze kosten nogal wat tijd en helaas kom ik er niet altijd aan toe. Mijn boeken bewaar ik dan ook meestal totdat ik op vakantie ga en dan lees ik ze achter elkaar uit. Ook ga ik graag uit eten met mijn gezin en vind ik het leuk om er gezellig samen op uit te gaan. Bijvoorbeeld op een zondagmiddag lekker wandelen op de hei of in het bos. In de zomer zit ik graag op een terrasje en in de winter vind ik het heerlijk om in huis lekker bezig te zijn met allerlei dingen.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...