Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Vakantiehuis De Berken, een heerlijk verblijf
Joyce
Geschreven door: Joyce (Gastblogger) 21 okt 2016

Genieten met de hoofdletter G in de Brabantse Peel

Dit artikel is 1781 keer gelezen

In Vakantiehuis De Berken, gelegen in de bossen van het Brabantse Gemert in de Peel, kan jij vol overtuiging genieten van het Brabantse leven met de hoofdletter G. Niet voor niets staat de G voor: Gastvrij, Genieten, Guus Meeuwis, Groots,  Groepsaccommodatie en Gezelligheid. Van de woning waar wij opgegroeid zijn en hebben mogen Genieten van een heerlijke jeugd hebben wij nu een Gezellige Groepsaccommodatie gemaakt. Op deze manier heeft iedereen de mogelijkheid om te Genieten van een heerlijke en ontspannen vakantie in een vakantiehuis in Brabant.

Een warm welkom

Sinds 2012 mag ik, Joyce Snijders, met veel plezier Vakantiehuis De Berken namens onze familie beheren. Een warm en persoonlijk welkom met een rondleiding door de woning dragen bij aan een gastvrij ontvangst. Wij merken dat het voor onze gasten een prettig begin is van hun vakantie in De Berken en daar genieten wij dan ook weer van.

Wat maakt de Berken zo leuk en bijzonder?

De Berken is geen ‘standaard’ groepsaccommodatie. Omdat het altijd een woonhuis is geweest, heeft De Berken veel knusse en gezellige hoekjes en ruimtes waar iedereen zijn of haar plekje altijd wel kan vinden. Het is genieten van een ongedwongen en huiselijke sfeer. De woning ligt op een groot perceel van 5 hectare. Vanuit de woning en het terras kijk je zo uit over de weilanden en kan je lekker genieten van alle privacy. Aan alle zijden is de woning omringd door bossen waardoor het geheel een knusse uitstraling heeft.

In de weilanden staan onze pony’s Zyra en Jelle, dit maakt het uitzicht nog levendiger en gezelliger. Samen met de kinderen verzorgen we de pony’s. Het leuke is dat veel kinderen al op ons staan te wachten om mee te mogen helpen als wij komen om de pony’s te verzorgen.

Kinderpret

Naast de vele knusse ruimtes kan jij met je gehele gezelschap aan de grote eettafel lekker samen eten, knutselen of spelletjes kunt doen. Wij merken dat de kinderen altijd het meest genieten van alle ruimte die ze hebben om heerlijk binnen of buiten te kunnen spelen. De ervaring leert dat de kinderen vooral buiten aan het spelen zijn met de vele skelters, aanhangers, stepjes en fietsen. Of ze zijn hutten aan het bouwen in ons privé bos. En mocht dit gaan vervelen, dan leven ze zich lekker uit op de trampoline, in de zandbak of bij de tafeltennistafel.

Genietmomenten

Terwijl de kinderen zich buiten uitleven kan jij genieten op het terras met de barbecue erbij. De mannen vinden vaak een nieuwe uitdaging met de aanwezige stooktonnen of de open haard. 

Het vakantiehuis in Gemert is prachtig ingericht
Voorzien van sauna en leuke speelattributen voor kinderen

Nu in het najaar geniet iedereen weer volop van alle eekhoorns die af en aan rennen om de noten van de notenboom te verzamelen voor de wintervoorraad. Vroeg in de ochtend of laat in de avond laten de reeën zich regelmatig zien op de weide of aan de rand van het bos. 

Ontspannen in de sauna

Achter de woning bevindt zich het tuinhuis met een heerlijke sauna die geschikt is voor circa 6 personen met daarbij een gezellige relaxruimte. Wanneer je niet van de sauna houdt, is er genoeg te doen in de recreatieruimte in het souterrain. Kortom, voor iedereen in het gezelschap is er in en rondom de woning wel iets te doen. Wij merken dat onze gasten vaak plannen hebben om de omgeving te bezoeken maar dat dat er niet van komt omdat ze zo genieten van de woning en de ruimte eromheen. Of de volwassen willen wel gaan maar de kinderen willen niet mee.

Eropuit in de omgeving van Gemert

Ook de omgeving biedt voor iedereen wat wils. Wandelroutes kunnen gestart worden vanuit Vakantiehuis De Berken, dit geldt ook voor fiets- en mountainbikeroutes. Daarnaast kunnen er pretparken (Toverland, Billy Bird) bezocht worden en is het Boerenbondsmuseum in Gemert (ANWB uitje van het jaar) ook altijd erg leuk voor jong en oud. Op loopafstand van de woning ligt de Rooije Plas, een groot recreatiemeer waar men kan zwemmen, waterskiën of wake boarden.

Wintersfeer

In de wintermaanden is het lekker om, na een frisse wandeling door de buitenlucht, of als het gevroren heeft na een leuke schaatstocht op het recreatiemeer, heerlijk binnen te genieten rondom de sfeervolle open haard in de zithoek van de woonkamer. Als je dan de dag afsluit met een bezoekje aan de sauna dan kun je heerlijk slapen in de fijne boxspringbedden die in de woning staan.

Wij kijken er naar uit om jou te mogen begroeten in het Brabantse Gemert. Tot ziens.

Joyce Geschreven door: Joyce (Gastblogger)

Enthousiaste onderneemster, mama van 3 gezellige kinderen en beheerster van Vakantiehuis De Berken. Genieten met een hoofdletter G loopt als rode draad door ons leven, dit varieert van het genieten van een mooie lucht, pas gemaaid gras, een wandeling door de bossen tot een gezellige vakantie met ons gezin. Genieten zit hem vaak in de kleine dingen die het leven heel bijzonder maken. Daarom proberen wij, samen met ons gezin, voor onze gasten en voor onszelf veel 'bijzondere' momenten te creëren op alle momenten van de dag.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...