Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Vakantie vieren doe je vlakbij het water
Nicole
Geschreven door: Nicole (Team heerlijkehuisjes.nl) 22 jun 2016

Ik kies voor een vakantie vol waterplezier

Dit artikel is 1084 keer gelezen

Ieder jaar weer kijk ik uit naar dat heerlijke zomergevoel. De één krijgt het wanneer de eerste cocktails op een terrasje gedronken worden en de ander krijgt het al wanneer de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Eindelijk mogen de rokjes en korte broeken weer uit de kast om mijn nog witte benen een kleurtje te laten krijgen. Voor mij betekent de zomer gewoon lekker buitenzitten, aardbeien eten, gezellig barbecueën met het hele gezin en natuurlijk op vakantie gaan! En vakantie vieren doe ik het liefst vlakbij het water, vooral in de zomer! De aanwezigheid van water rondom een vakantiehuis creëert voor mij tal van mogelijkheden om te ontspannen of juist actief bezig te zijn. Als ik niet in het zwembad te vinden ben, ben ik wel onderweg naar de zee of zoek ik verkoeling bij een recreatieplas of meer. Met mijn zonnebril, bikini en badhanddoek bij de hand, kan mijn vakantie beginnen.

Een vakantiehuis met zwembad betekent waterpret voor iedereen

Op een warme zomerse dag heb ik eigenlijk maar één behoefte: het zwembad inspringen en het liefst zo snel mogelijk! Laat er op een vakantiepark nou bijna altijd wel eentje in de buurt zijn. Behoefte numero één, check! Een zwembad maakt mijn vakantie helemaal compleet. Want wat is er nou leuker dan op een zonnige dag heerlijk vertoeven bij het zwembad? Zo zijn wij afgelopen zomer naar Vakantiepark het Blauwe Meer in Belgisch Limburg geweest. Wij waren op zoek naar een vakantiepark met water en toen kwamen wij in Lommel terecht. Niets is heerlijker dan op je eigen tempo naar het zwembad lopen en een verfrissende duik te nemen in het water. Naast het zwembad beschikt het vakantiepark ook over een grote recreatieplas. Hier hebben wij een waterfiets gehuurd en konden de mannen mooi vissen met eigen visspullen.

Meestal start ik de dag met sightseeing, een stukje fietsen of een stadje bezoeken.  Na een dag in het zonnetje of een middagje op het strand is een duik in het zwembad heerlijk. Daarna lekker ontspannen op de ligstoelen, een drankje erbij en een tijdschrift in de hand. Wat wil je nou nog meer?  Zwemmen is en blijft voor velen een van de favoriete bezigheden in de vakantie en dan is een zwembad waar je vertoeft het mooiste wat ik mij voor kan stellen, dus gewoon boeken, dat vakantiehuis met zwembad!

Iedereen wordt toch blij van een vakantiebestemming aan het water?

Water, water, water. Al op jonge leeftijd was ik veel te vinden bij, in en op het water. Iedere week naar zwemles, in het weekend het zwembad zo nu en dan eens opzoeken en in de zomer in de buggy mee naar het strand. 

Vakantiehuizen met zwembad en gelegen bij het water
Vakantiehuizen gelegen bij het water en aan zee

Urenlang spelen, spetteren en zwemmen, samen varen, zandkastelen bouwen en een waterballonen gevecht houden. Geloof mij, wanneer je van varen houdt is een vakantiehuis aan het water ideaal. Veel vakantiehuizen zijn voorzien van een eigen aanlegsteiger, zodat je ook je eigen boot kunt meenemen op vakantie. Maar ook wanneer je niet in het bezit bent van een boot, net zoals mij, is een vakantiehuis aan het water leuk. Een bootje, kano of sloep is namelijk zo geregeld. Zo ben ik een aantal jaar geleden een midweek met mijn familie naar Waterpark Zwartkruis in Noordbergum geweest. Met een bootje, wat we bij het park gehuurd hadden, zijn we voor een dag het water op getrokken. Ik vond het zelf echt ge-wel-dig. Met de wind in de rug en het zonnetje op mijn gezicht heb ik genoten van een heerlijke tocht over de Friese meren. Ik mocht zelfs een stukje sturen met de boot, wel samen met mijn vader hoor. Als je het mij vraagt is Friesland écht een geweldige vakantiebestemming. Water(sport)liefhebbers en families zullen zich hier zeker thuis voelen. Want water(sport)liefhebbers zijn toch het liefst zo dicht mogelijk bij de plaats waar ze het liefste zijn? Op het water. Wel raad ik je aan een flesje zonnebrand mee te nemen, deze was ik in ieder geval wel nodig haha.  

Zon, zee en strand wat wil je nog meer?

Een vakantie aan zee is voor velen hét ideale vakantiebeeld. Dat prachtige zomerkleurtje op je huid waar iedereen zo jaloers op is, zalig in je strandstoel luisteren naar het ruisen van de golven en even helemaal niks doen. Dit bevalt mij wel. Vanuit ons vakantieverblijf aan zee in Rovinj kan je de zee al zien en ruiken. Van de frisse zeelucht word ik altijd vrolijk en wil ik het liefst zo snel mogelijk vertrekken naar het strand. Eenmaal aangekomen op het strand kan mijn stranddag pas echt beginnen. Het eerste wat ik altijd doe is op zoek gaan naar het perfecte plekje op het strand om al mijn spulletjes neer te leggen. Wat doe jij als eerste als je aankomt op het strand? Vervolgens is het tijd voor zonnebrand smeren, lekker in het zonnetje liggen en muziek luisteren. Even het water in om af te koelen, nog eens zonnebrand smeren en een boek lezen. Na een leuke strandwandeling gemaakt te hebben, een potje beachvolleybal of voetbal gespeeld te hebben is de middag ook zo weer om. Vaak ga ik dan nog even kijken bij de boulevard. Bij elk strand is vaak wel een boulevard te vinden met leuke winkeltjes, strandtentjes en terrasjes. Perfect om even wat te gaan eten en een prachtig decor om gezellig te borrelen. Wat is jouw favoriete strandtent? Als ze maar heerlijke pizza’s, kleine borrelhapjes en ijsjes serveren is het voor mij al snel goed.

Ben jij al klaar voor de zomervakantie?

Het gaat een heerlijke zomer worden met de welbekende zomerkriebels. Mijn zomervakantie is al geboekt. Ben jij er al uit waar je dit jaar naartoe gaat? Als je het mij vraagt zijn er tal van mogelijkheden om jouw (water)vakantie tot een succes te maken. Of je nu kiest voor een vakantiehuis met zwembad, een vakantie bij het water of een bestemming aan zee. Want zeg nou zelf waar water is, is plezier. Toch?

Nicole Geschreven door: Nicole (Team heerlijkehuisjes.nl)

Zelf kan ik enorm genieten van vakantie! Nieuwe bestemmingen ontdekken, leuke activiteiten ondernemen en even een moment he-le-maal niks doen. Ik hou van shoppen, lekker door winkels struinen op zoek naar dat ene leuke item, uit eten gaan met mijn vriendinnen en ik maak op een vrije dag graag uitstapjes met mijn familie. Daarnaast vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd sportief bezig te zijn. Zo maak ik iedere avond een wandeling met onze hond én voetbal ik bij de vrouwen van SV Marknesse. Wat ik nog op mijn verlanglijstje heb staan? Ik zou heel graag nog een keer naar Mexico of New York willen.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...