Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Genieten in een vakantiehuis in de Rijp
Aline
Geschreven door: Aline (Gastblogger) 18 nov 2016

Rode tomaatjes

Dit artikel is 778 keer gelezen

Eind oktober was het zover! Samen met een vriendenstel hebben we een lang weekend weg geboekt naar Resort De Rijp in Noord-Holland. We hebben de files getrotseerd en komen vroeg in de avond aan bij het vakantiehuis op het resort. Het mooie uitzicht over het water voor ons vakantiehuis geeft ons meteen een enthousiast gevoel. Eerst even koffie en dan komt de lastige klus van kamers verdelen, want 3 van de 5 kamers hebben een badkamer. Wow wat heerlijk om in zo’n mooi en luxe gestyled huis te overnachten. Met een riante bank in de woonkamer komen wij het weekend wel door.

Eerst nog even wat boodschappen doen en dan vast vooruitdenken wat we allemaal willen doen. Hoe we het ook zullen bekijken waarschijnlijk hebben we keuzes te veel of dagen te weinig.

In het vakantiehuis zit bij één van de badkamers zelfs een sauna. Hoe heerlijk is dat! En voor degene die het niet gewend is ook leuk om eens te proberen.

Een dagje Alkmaar tijdens onze vakantie in De-Rijp

Zaterdag gaan we naar Alkmaar! Het is een stad met veel mogelijkheden! De kaasmarkt is vooral in september leuk om te bezoeken. De rondvaart was helaas vol, maar is een absolute aanrader. 

Luxe ingericht en van alle gemakken voorzien
Resort de Rijp een heerlijke vakantiebestemming

Aan het begin van de avond hebben we wat gegeten bij een bourgondisch café in Alkmaar waar we zelfs nog op het terras kunnen eten. Op en top genieten onder de terrasverwarmers. Als we in het vakantiehuis terugkomen, wordt de sauna aangezet. Een uurtje later kan de eerste erin. Eén voor één komen ze er weer uit met hoofden als rode tomaatjes. Een heel vermakelijk gezicht. Het blijkt wel lekker ontspannend, eerst even uitdampen en dan nadouchen. Het hele huis heeft er voordeel van, de sauna blijft namelijk lekker lang warm en wij dus ook.

Een bezoek aan Castricum

Zondag waaien we nog even uit op het strand van Castricum. Heerlijk in het najaarszonnetje. De kinderen zijn druk schelpen aan het zoeken en de middelste komt met een heuse krab. “Leuk om op school te laten zien, mam!” Het wordt alleen een uitdaging wie het mee gaat nemen naar huis, want het stinkt aardig. Gelukkig besluit hij de krab toch achter te laten…

Wat hebben wij het toch onwijs getroffen: een heerlijk luxe weekendje, met veel zon en een privé sauna voor de liefhebber. En dat eind oktober nog. Er is nog zoveel te zien en te doen in de omgeving van Resort De Rijp, wij kunnen hier nog wel een paar weekenden mee vullen… 

Aline Geschreven door: Aline (Gastblogger)

Ik ben een echte levensgenieter, getrouwd en heb 3 schatten van kinderen, die gelukkig ook genieten van lekker eten! Mijn motto: elke dag is waardevol. Er zijn zoveel kleine en grotere geluksmomentjes te vinden. Als we er maar oog voor houden.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...