Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Stage lopen bij heerlijkehuisjes.nl
Mehmet
Geschreven door: Mehmet (Stagiair) 04 mrt 2016

Stage lopen bij heerlijkehuisjes.nl

Dit artikel is 786 keer gelezen

Het vinden van een stageplaats is zeker lastig en omvat veel e-mails versturen en bellen naar verschillende bedrijven. Gelukkig heb ik mijn stage kunnen vinden bij Silka Holiday Rentals, oftewel heerlijkehuisjes.nl. Tijdens mijn stageperiode versterk ik de marketingafdeling en werk ik samen met Nicole en mijn stagebegeleidster Colien. 

Laat ik mijzelf eerst even voorstellen, ik ben Mehmet, 20 jaar oud, en ik studeer aan het Deltion College in Zwolle. Op dit moment zit ik in mijn derde studiejaar van de opleiding Marketing en Communicatie. Overdag loop ik stage in Steenwijk en in de avonden train ik in de sportschool. Daarnaast houd ik erg veel van series kijken en naar andere steden gaan, zoals Amsterdam of Rotterdam.

Op 2 november 2015 ben ik aan mijn uitdagende, maar dan ook zeker leuke en leerzame stage begonnen bij heerlijkehuisjes.nl. Deze stage zal ik op 8 april afronden. Dit komt dus neer op ongeveer zes maanden stage lopen. Ik zal jou vertellen hoe het is om bij heerlijkehuisjes.nl stage te lopen. In mijn ogen is heerlijkehuisjes.nl een zeer aangenaam en leerzaam bedrijf. Op de marketingafdeling leer ik heel veel op het gebied van online marketing. Tevens werk ik veel in Adobe Photoshop CS6.

Een alledaagse dag bij heerlijkehuisjes.nl

Een alledaagse dag begint voor mij vroeg in de ochtend om 06.00 uur. Ik neem de trein vanuit Zwolle richting Leeuwarden. Wanneer ik om 08.30 uur op kantoor ben, begin ik de dag met een heerlijk kopje koffie. Eenmaal achter mijn bureau begin ik aan mijn dagprogramma. De focus ligt voornamelijk op het schrijven van unieke SEO-teksten. SEO staat voor search engine optimization. In een SEO-tekst verwerk ik specifieke zoekwoorden, zodat we hiermee in Google gevonden worden. Vaak schrijf ik een tekst voor een specifieke plaats, zoals Volendam. Na een korte controle van mijn stagebegeleider plaats ik de unieke SEO-tekst op de website van heerlijkehuisjes.nl. Hierbij zoek ik ook een geschikte afbeelding om meer sfeer voor onze gasten te creëren. In de middag, na mijn middagpauze, ga ik aan de slag met het maken van Facebook berichten. Elke avond, rond 19.30 uur, wordt er een Facebook bericht vertoond waarop veel likes en soms ook (leuke) reacties komen. Daarnaast ben ik ook bezig met het maken van een plan voor Facebook. Hierbij onderzoek ik hoe we het social media-kanaal Facebook nog beter kunnen in zetten. Naast deze werkzaamheden ondersteun ik Eline van de afdeling productmanagement met acquisitie, door online te zoeken naar potentiele nieuwe huiseigenaren met een particulier vakantiehuis.  

Ook heb ik eens per maand een vergadering samen met mijn collega's Colien en Nicole van de marketingafdeling en directeur Arjen. Tijdens het vergaderen en overleggen worden verschillende aspecten binnen de marketingafdeling van heerlijkehuisjes.nl besproken. De interne communicatie is vaak informeel, voor mij pakte dit heel voordelig uit in het begin. Hierdoor werd het makkelijker om met collega’s te praten.

Mijn stage bij heerlijkehuisjes.nl
Elke dag van Zwolle naar Steenwijk

Er zijn in totaal twee pauzes op een dag. De eerste pauze is om 10.30 en duurt 15 minuutjes. De lunchpauze is meestal tussen 12.30 uur en 13.00 uur en duurt een half uurtje. Even niet achter twee grote beeldschermen van 21,5 inch zitten is dan erg prettig. Op dat moment zit ik vaak tussen apps te switchen op mijn mobiel van 5.55 inch. Ja, beeldschermen zie ik veel!

Naar mijn mening is de begeleiding op de marketingafdeling erg goed. Ik word goed geholpen door Colien met betrekking tot SEO teksten voor heerlijkehuisjes.nl. Op het gebied van social media, zoals bijvoorbeeld Facebook, word ik vaak geholpen door Nicole. Vaak zit ik, eens in de zoveel tijd, nog even om de tafel met mijn stagebegeleidster Colien om de voortgang te bespreken en de tussentijdse beoordeling in te vullen. 

Om 17.00 uur zit mijn stagedag erop en ga ik snel naar mijn training bij Profit Gym in Zwolle. Dit doe ik ongeveer drie keer per week. Na anderhalf uur krachttraining ga ik snel naar huis en lig ik binnen de kortste keren in bed om op te laden voor de volgende explosieve dag.

Nieuwjaarsborrel

Wat een leuke ervaring was, was de nieuwjaarsborrel samen met mijn collega’s. In de avond, na werktijd, gingen we gezellig met zijn allen in Steenwijk uit eten. Dit was voor mij de perfecte gelegenheid om, buiten de pauzes om, meer in contact te kunnen komen met de collega's van de andere afdelingen. Het was gezellige avond, vol lekker eten, waarop ik mijn collega's weer op een andere manier heb leren kennen.

Na mijn stage

Wanneer ik mijn stage met een voldoende heb afgerond ga ik bezig met een exportmarketingplan voor bietenrooiers in Portugal. Hiervoor ben ik benaderd door mijn vorige stagebedrijf, waar ik vooral veel marketingactiviteiten heb uitgevoerd rondom dit product. In mijn exportmarketingplan zal ik onderzoeken of er interesse voor de bietenrooier op de Portugese markt en hoe dit product in de markt kan worden gezet. 

Na mijn MBO studie Marketing en Communicatie  ben ik van plan om verder te gaan met de HBO studie International business and Languages. Daarbij gaat het voornamelijk om exportmanagement. Voor mij is het belangrijk dat ik niet alleen gefocust ben op maar één economische punt maar op meerdere. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik een eigen bedrijf wil starten in het buitenland. 

Mehmet Geschreven door: Mehmet (Stagiair)

Wat ik altijd al heb willen doen is een wereldreis maken door Zuid-Amerika. Beginnend bij Colombia, via Ecuador richting Peru, Chili, Argentinië en Brazilië te gaan. Zuid-Amerika spreekt mij erg aan, omdat het continent een mooie en unieke sfeer uitstraalt ten opzichte van andere continenten.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...