Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Weekendje weg met stichting het vergeten kind
Arjen
Geschreven door: Arjen (Team heerlijkehuisjes.nl) 21 nov 2016

27 vergeten kinderen gaan op vakantie

Dit artikel is 1923 keer gelezen

Vrijdag 18 november, eindelijk is het zover! We beginnen aan een nieuw avontuur. Dit weekend staat namelijk even niet volop in het teken van vakantiehuizen verhuren maar in het teken van onze maatschappelijke betrokkenheid. Na weken van voorbereiden is het tijd om de mouwen écht op te stropen en 27 ‘’vergeten’’ kinderen een weekend lang vakantieplezier te bezorgen. Zeker niet onze dagelijkse kost, maar wel een hele leuke uitdaging. Ook benieuwd hoe dit is verlopen? Lees dan verder!

Een warm welkom

’s Middags na schooltijd arriveren de kinderen uit twee opvanglocaties in Nederland op vakantiepark Eigen Wijze in Bant. Na een warm onthaal in de groepsruimte, wordt intrek genomen in de knusse vakantiehuisjes. Aan het overweldigende geluid te horen, zit de sfeer er gelijk al goed in. Bij terugkomst staat een pastabuffet klaar die de nodige energie geeft voor het Cluedo-achtige spel van die avond. Vol enthousiasme helpen de kinderen Sherlock Holmes een diefstal te ontrafelen. Bij terugkomst warmen de kinderen zich met warme chocolademelk op bij het kampvuur. Er wordt hevig nagepraat en de winnaars worden bekend gemaakt. Moe van alle indrukken en met het oog op het volle programma van de volgende dag, is het ondertussen alweer tijd om naar bed te gaan.

Groeien en bloeien

Zaterdagochtend begint de dag met een goed ontbijt en wordt er volop geknutseld en gespeeld in de gezellig aangeklede groepsruimte. Rond de middag ontvangen we Kim van stichting Het Vergeten Kind die de kinderen toespreekt. Als verrassing heeft Natasja Froger, ambassadrice van de stichting, een leuke boodschap voor de kinderen ingesproken. Het officiële stukje krijgt vorm door het planten van een appelboom die symbool staat voor groeien en bloeien. Primair voor de kinderen maar ook voor onze samenwerking met deze prachtige stichting. Hopelijk plukken de kinderen er later de vruchten van. Aan hun hulp bij het planten zal het in ieder geval niet liggen!

Het hoogtepunt

In de middag laat het weer ons een beetje in de steek maar dat mag de pret niet bederven. Als ware Robin Hoods worden de workshops boog- en blaaspijpschieten gevolgd. Stoer als ze zijn, trotseren ze weer en wind en weten enkelen zelfs de roos te treffen. De rest van de middag staat in het teken van de feestavond die ’s avonds zou plaatsvinden. Goed voorbereid en uitgedost in hun mooiste kleren, verschijnen ze rond etenstijd weer in de groepsruimte. Eerst is het tijd voor het snackfestijn waar de pannenkoeken, frietjes en snacks over tafel vliegen. Na het avondmaal begint het hoogtepunt van het weekend: de feestavond. De ingestudeerde stukjes worden op het podium tentoongesteld. Er wordt volop gedanst, gezongen en geplaybackt. Geweldig om te zien hoe deze kinderen even onbezorgd genieten en helemaal opbloeien.

Aan alles komt een einde

Zondags is het helaas alweer tijd om naar ‘huis’ te gaan. Maar eerst staat er nog een heuse relax- en beauty-ochtend op het programma. Sommigen slapen wat langer uit en missen zelfs het ontbijt.

Weekendje weg stichting het vergeten kind groot succes
Leuke activiteiten voor alle kinderen

Gaandeweg de ochtend worden de kleinsten geschminkt, de oudere kinderen voorzien van een gezichtsmasker en er worden volop nageltjes gelakt. Alles onder het toeziend oog van de meegereisde moeders die rustig wakker worden met een kopje koffie of thee. De rest van de dag wordt er nog wat geknutseld, tv gekeken en wat gegeten. Voldaan vertrekken de kinderen aan het eind van de middag met hun goodiebag, maar bovenal met een onvergetelijke herinnering, terug naar hun opvanghuis.

Een vakantie voor iedereen

Wij van heerlijkehuisjes.nl zeggen dat eenieder zijn ideale vakantiehuis bij ons kan vinden, of het nou gaat om een basic chalet of een luxe villa. Wij realiseren ons echter dat er veel mensen zijn, en vooral kinderen, voor wie op vakantie gaan helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Kinderen die niet op vakantie kunnen of zelfs nog nooit op vakantie zijn geweest! Wat is er dan passender dan het organiseren van een geheel verzorgd weekend weg waarin we ook deze kinderen vakantieplezier kunnen geven? Met de gedachte ‘Een vakantie voor iedereen’ zijn we aan de slag gegaan en hebben we onze handen ineengeslagen met stichting Het Vergeten Kind.

Stichting Het Vergeten Kind

In Nederland verblijven jaarlijks circa 40.000 kinderen in sobere opvanglocaties met beperkte mogelijkheden om echt kind te zijn. Kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren, omdat zij dezelfde kans verdienen als een kind dat thuis opgroeit. Voor deze kinderen is het feit dat ze op vakantie gaan alleen al heel bijzonder. Wij van heerlijkehuisjes.nl dragen deze stichting, maar bovenal deze kinderen, een warm hart toe.

Missie geslaagd

Het is erg mooi om te zien hoe groot de betrokkenheid rondom dit weekend is. Het initiatief is door huiseigenaren, medewerkers en door ondernemers uit de regio ontzettend goed ontvangen. Het is fantastisch hoe zo’n initiatief een groep enthousiaste mensen en bedrijven bij elkaar brengt. Samen hebben wij een onvergetelijk weekend kunnen organiseren voor deze groep kinderen die het zo verdienen. Voor ons betekent dit dat we weer een beetje beter invulling hebben kunnen geven aan onze missie om eenieder een vakantiehuis te bieden. Voor ons reden genoeg om dit succes een vervolg te geven..

Nog een beetje sfeer proeven? Bekijk dan snel de aftermovie! We zijn benieuwd wat jij ervan vindt.

Arjen Geschreven door: Arjen (Team heerlijkehuisjes.nl)

Mijn ideale vakantie is niet per se locatie gebonden maar één ding staat vast: er moet iets te beleven zijn. Zo heb ik erg genoten van mijn laatste citytrip naar New York of heb ik mij afgelopen zomer laten verrassen door alle indrukken aan de Côte d'Azur. Beleven en ontdekken, dat is toch wel waar mijn hart sneller van gaat kloppen en ik ook in mijn dagelijkse werk meeneem. Met het team van heerlijkehuisjes.nl zijn we constant op reis om te ontdekken hoe wij onze gasten in de toekomst nog beter kunnen bedienen. In mijn vrije tijd duik ik graag de keuken in, sla ik een balletje op de baan of verzet ik mijn gedachten met een goed boek.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...