Uw zoekopdracht

Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...

Faciliteiten

Ligging

Type accommodatie

Korting

Vakantiehuis Axel

Axel is één van de mooiste dorpjes van Zeeuws-Vlaanderen. Het valt onder de gemeente Terneuzen. Axel is een historisch dorpje en heeft al stadsrechten sinds de twaalfde eeuw. Als u een vakantiehuis of vakantieappartement huurt in het historische Axel, zit u goed.

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Axel
filters verwijderen
8, 8
8, 8
Heerlijk
10 beoordelingen
528
weekend va.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Axel

In het centrum van Axel vindt u een oude korenmolen, deze stamt uit 1750 en hier wordt nog meel gemalen die u kunt kopen.

De stad heeft de functie van streekcentrum. Er is een gezellig winkelcentrum waar het u aan niets ontbreekt. Daarnaast hoeft u niet ver te zoeken naar goede horecagelegenheden. Elke week is er de grote zaterdagmarkt die druk wordt bezocht, ook door de Belgische buren.

Ten zuiden van de stad staat, in een bosrijk gebied, de watertoren. Deze staat open voor publiek en bij mooi weer heeft u een uitzicht dat tot Vlissingen reikt. Vanaf deze 60 meter hoge watertoren heb je een prachtig uitzicht over de weide omgeving.

Tijdens je vakantie in Axel zijn er tal van activiteiten te doen. Zo heeft Axel een openlucht zwembad waar je heerlijk kunt zwemmen, een streekmuseum en een natuur speelbos. Deze faciliteiten maken Axel geschikt voor een vakantie met kinderen. Maar ook 50 plussers kunnen veel plezier beleven in dit bijzonder mooie dorpje in Zeeuws-Vlaanderen.

Axel staat bekend als kunststadje. Leuk als u van kunst en cultuur houdt Dat heeft te maken met tal van kunstwerken in de openbare ruimte.

Op het Kennedyplein herinnert het beeld de “erpelkapper” aan het agrarisch verleden. Bij de halle treft u het kunstwerk “voeten” en vergeet niet het Volco-project. Zeventien op kreeften lijkende beelden rijzen op uit de grond en lijken de binnenstad in een greep te houden.

Axel kent een aantal musea. Als u kennis wilt maken met attributen en het leven van vroeger, bent u welkom in het streekmuseum Land van Axel. In Witte’s Museum vindt u een mooie verzameling oude en nostalgische camera’s en radiotoestellen.

In de Watertoren worden regelmatig wisselende exposities ingericht.

Vanuit Axel bent u snel in Gent of Brugge waar u een dag Belgische cultuur kunt snuiven.

Ook voor en fietsvakantie is Axel een ideaal startpunt. Voor fietsers is er Fortenroute die in Axel begint. De afstand is 40 km. U wordt langs de mooiste plekken gevoerd en u doet een twintigtal voormalige forten aan. Een betere manier om dit deel van Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken is er niet.

Indien u een vakantiehuisje in Axel of omgeving zoekt, bent u bij Heerlijkehuisjes.nl aan het juiste adres. U vindt bij ons authentieke en romantische vakantiehuisjes in dit mooie gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen.