Uw zoekopdracht

Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Met een vakantiehuis in Schiermonnikoog verblijft u op een lieflijk klein eiland, dat ondanks z'n geringe grootte barst van het karakter. Lekker wandelen op het strand, een verfrissende fietstocht maken en opwarmen met een warme chocolademelk tijdens de winter. U kunt hier genieten van de mooie landschapsstijlen en de rust op het eiland.

Lees meer over Friesland

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Friesland
Schiermonnikoog
filters verwijderen
9, 0
Luxe 6 persoons hotel-appartement.
Nederland › Friesland › Schiermonnikoog
9, 0
Heerlijk
7 beoordelingen
346
weekend va.

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Met een vakantiehuis in Schiermonnikoog verblijft u op een lieflijk klein eiland, dat ondanks z'n geringe grootte barst van het karakter. Lekker wandelen op het strand, een verfrissende fietstocht maken en opwarmen met een warme chocolademelk tijdens de winter. U kunt hier genieten van de mooie landschapsstijlen en de rust op het eiland.

Maak te voet, op de fiets of lekker loom in de huifkar met trekpaarden een tocht over het eiland. De kustroutes leiden u door fraaie duingebieden, over rustige landweggetjes van het platte land en langs karakteristieke gemoedelijke dorpjes.  

Een vakantiehuis in Schiermonnikoog, ideaal voor ieder gezelschap

De vakantiehuizen in Schiermonnikoog hebben u als vakantieganger een heleboel te bieden! Schiermonnikoog is het laatste en kleinste Waddeneiland van Nederland en staat bekend om zijn rust, ruimte en veelzijdigheid. Vanuit uw vakantiehuis in Schiermonnikoog bent u even weg uit de bewoonde wereld en kunt u helemaal één worden met de prachtige natuur. Schiermonnikoog behoort samen met de Nederlandse eilanden Vlieland, Terschelling en Ameland tot de waterrijke provincie Friesland. Het eiland wordt ook wel ‘vogeleiland’ genoemd, dit omdat er nog altijd meer vogels dan mensen zijn op het eiland en het eiland bezit één dorp, ook Schiermonnikoog genaamd. Schiermonnikoog is zo’n 18 kilometer lang en vier kilometer breed en beschikt over duinen, bossen, stranden, wad, polder en niet te vergeten mooie vakantiehuizen. De vakantiehuizen op Schiermonnikoog hebben een voortreffelijke ligging en staan garant voor een heerlijke vakantie dichtbij huis. Schiermonnikoog is een heerlijke bestemming om de drukte van alledag even helemaal te vergeten en lekker tot rust te komen.

Relaxen en ontspannen met een vakantiehuis in Schiermonnikoog

Op het prachtige Waddeneiland Schiermonnikoog, uniek door zijn schitterende natuur, brede stranden, fraaie duinen en kwelders vindt u comfortabele vakantiehuizen. Goed voor een weekend, midweek of weekje weg dichtbij huis!

Schiermonnikoog is een eiland boordevol natuur en grenst ten noorden aan de Noordzee en ten zuiden aan de Waddenzee waardoor er voor zowel de natuur- als watersportliefhebber van alles te beleven valt. De vakantiehuizen op Schiermonnikoog zijn gelegen op een vakantiepark met tal van activiteiten voor jong en oud. Het vakantiepark op Schiermonnikoog is gelegen op loopafstand van het strand en het dorp waar u diverse terrasjes, restaurants en winkels vindt. Een verblijf op een vakantiepark is vooral met kinderen aan te raden! U vindt er namelijk meer dan voldoende faciliteiten om een heerlijke maar vooral vermakelijke vakantie door te brengen.

Maak vanuit een vakantiehuis in Schiermonnikoog kennis met een gevarieerde natuur

Schiermonnikoog is een mooi eiland voor wie natuur zoekt op de Waddeneilanden. Een groot deel van het eiland Schiermonnikoog is Nationaal park en daarmee een beschermd natuurgebied. De natuur is er zeer rijk en gevarieerd en is voor velen zelfs het mooiste natuurgebied van Nederland. Het nationaal Park Schiermonnikoog telt maar liefst zes landschappen namelijk: bos, strand, duinen, wad, de Westerplas en de kwelder. Wist u dat er door de jaren heen op dit moment meer dan 300 vogelsoorten leven op het eiland? Jaarlijks houden duizenden trekvogels en ganzen een pauze op de kwelders en in de polders van Schiermonnikoog. Zo broeden bergeenden, blauwe kiekendieven en lepelaars op het eiland. Vaak zijn het ook groepen meeuwen zoals de kleine mantelmeeuw, de zilvermeeuw, de stormmeeuw en de kokmeeuw. De meeuwen verorberen dagelijks zo’n honderden kilo aan spoelsel en zo vervullen ze een natuurlijke functie op het strand. Ook groeien er vele plantensoorten op het eiland, waaronder negen verschillende soorten orchideeën, en op het strand vindt u meer dan 100 verschillende schelpensoorten. Aan de rand van het wad vestigen zich ook planten zoals de schorrekruid, zulte en zeekruid, die zich aanpassen aan de getijden. Het eiland is net als Vlieland autoluw, dit houdt in dat alleen de eilandbewoners zich met een auto over het eiland mogen verplaatsen. Voor de rustzoekende vakantieganger is Schiermonnikoog daarom een klein paradijs waar u kunt genieten van de rust om u heen. Maak een heerlijke wandel- of fietstocht door de duinen of waai lekker uit op het strand. Met een vakantiehuis op Schiermonnikoog kunt u genieten van het weidse uitzicht en de zuivere zeelucht. Op het eiland zijn diverse natuurexcursies mogelijk zoals bijvoorbeeld een vogelexcursie, jutterstocht of wadexcursie. Schiermonnikoog is, net als bij de andere Waddeneilanden, bij laag water te bereiken met wadlopen. Ga samen met een ervaren wadloper het wad op om zo een mooie tocht te maken. Wadlopen is een milieuvriendelijke sport waarbij je kwelders, slikvelden, zandbaken en diepe geulen passeert. Soms zak je tot je knieën in het slik en af en toe moet je je door een geul waden en kom het water tot je middel te staan. En met een beetje geluk kan je zeehonden tegenkomen. Kortom, iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen!

Onderneem diverse outdoor activiteiten tijdens uw vakantie op Schiermonnikoog

Het eiland Schiermonnikoog ligt tussen twee zeeën in. In het noorden ligt de Noordzee en in het zuiden de Waddenzee waar u tijdens uw vakantie op Schiermonnikoog goed kunt watersporten.

 Zo is de Waddenzee zeer aantrekkelijk voor diverse vormen van watersport. U kunt er heerlijk varen met een zeilboot, motorboot, kano of zeilplank. Zelfs kitesurfen, vliegeren, surfen, blow karten, strandgolf, zwemmen, mountainbiken en paardrijden is hier mogelijk. Tevens worden er op het eiland vaak leuke dingen voor kinderen georganiseerd. Ga een dagje naar dier- en speelweide Witte Winter waar u ezels, herten, schapen, geiten, knaagdieren en vogels kunt spotten. Nadat u samen met uw kind(eren) de dieren ontmoet heeft kunnen de kinderen lekker buiten spelen. Er zijn vele speeltoestellen zoals een kabelbaan, draaimolen en wipkip voor de allerkleinsten. Tevens kunt u bij één van de picknickplaatsen lekker uitrusten, wat eten en tegelijkertijd een oogje in het zeil houden. Wilt u het eiland op een leuke manier verkennen? Met de huifkar, getrokken door paarden, kunt u een rit maken over het prachtige eiland. Tijdens de rit kunt u heerlijk genieten van de uitgestrekte duinpartijen, het lange strand, de bossen en nog veel meer. De koetsier is tevens uw gids en vertelt u alles over de natuur en geschiedenis van het eiland.

Ga een heerlijke strandvakantie tegemoet met één van de vakantiehuizen op Schiermonnikoog

De stranden van Schiermonnikoog zijn kilometerslang en behoren tot de breedste stranden van Europa. De goed onderhouden, witte zandstranden van Schiermonnikoog bieden u rust en ruimte om zo lekker je eigen ding te kunnen doen tijdens uw vakantie. Lekker zonnen, zwemmen in de zee of vliegeren tot aan strandzeilen, powerkiten of strandgolven, het kan allemaal. Tevens vindt u bij de stranden diverse paviljoenen waar u terecht kunt voor koffie of thee, een drankje, snack of lunch. Vakantie vieren op Schiermonnikoog is niet alleen voor vakantiegangers maak ook voor honden een groot plezier. Even flink rennen over het strand en in de warme zomermaanden verkoeling zoeken in de zee. Wat is er nu lekkerder om samen met uw trouwe viervoeter een strandwandeling te maken? Honden zijn het gehele jaar toegestaan op het eiland maar dienen wel aangelijnd te worden binnen de aangegeven bebouwde kom. Een van de mooiste plekjes van Schiermonnikoog is de Balg. De balg is een brede zandplaat die ieder jaar verder groeit en is een favoriete hangplek voor zeehonden. Het is zeker de moeite waard om tijdens uw vakantie op Schiermonnikoog een bezoek te brengen aan de Balg. Dit kan u al wandelend doen of met de Balg Expres. Op de Balg kunt u zeehonden spotten en u vindt er mooie schelpen. Let op, de Balg is niet het gehele jaar toegankelijk. Bij hoog water staat de Balg namelijk helemaal onder water!

Kom proeven bij één van de restaurants tijdens uw weekendje weg op Schiermonnikoog 

Wanneer u op vakantie bent is een van de allergrootste luxes om niet zelf te hoeven koken. Op Schiermonnikoog kunt u heerlijk ontbijten, lunchen en dineren op een knus terras van één van de vele restaurants. Het zal dus zeker geen probleem zijn om een geschikte eetplek te vinden in alle prijsklassen, van een snelle, lekkere hap tot een in de puntjes verzorgd meergangendiner. Op het zandstrand vindt u meerdere strandpaviljoens waar u terecht kunt voor een kleinigheidje te eten of te drinken. Ook enkelen strandpaviljoens verkopen andere spullen als vliegers en strandballen voor kinderen. Wanneer het winter is zijn enkele strandpaviljoens ook gewoon geopend. Geniet vanachter het glas, van een heerlijk kopje koffie of warme chocolademelk al kijkend op de ruige zee.

Op zoek naar een vakantiehuis in Schiermonnikoog met korting?

Snel behoefte aan een vakantie dichtbij huis? Bekijk onze last minute vakantiehuizen op Schiermonnikoog, boek een geschikt vakantiehuis en geniet van extra last minute korting. Een weekendje, midweek of weekje uitwaaien, genieten van de zon, zee, het strand en de natuur, dat kan met een vakantiehuis op Schiermonnikoog. Kortom, of het nu sportief, actief, cultureel, creatief of ontspannend is, op Schiermonnikoog kunt u van alles beleven.

Ga een weekendje weg naar Schiermonnikoog met uw gezin

Heeft u nog geen bestemming gevonden om uw vakantie te vieren? Kom dan gezellig naar Schiermonnikoog, waar voor iedere vakantieganger wel iets te beleven valt. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de prachtige natuur die Schiermonnikoog rijk is. Maar tegelijkertijd is er van alles te doen voor de watersportliefhebbers en actievelingen onder ons. Wadlopen, paardrijden, kitesurfen en met een beetje geluk zelfs zeehonden spotten. Kortom, op de Waddeneilanden kunt u een heerlijke vakantie vieren in een comfortabel vakantiehuis.

Internet Explorer wordt niet ondersteund door deze website. We raden de volgende browsers aan:
×