Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Sint-Maartensdijk

Wie een weekend of vakantie Sint-Maartensdijk wil doen, heeft bij heerlijkehuisjes.nl diverse mogelijkheden een appartement of groepsaccommodatie te boeken, ook in het sfeervolle en ouder centrum van Sint-Maartensdijk. Sint-Maartensdijk op het Zeeuwse eiland Tholen, heeft alles te boeken voor een culturele vakantie, een citytrip of dagje uit.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Sint-Maartensdijk
filters verwijderen
Prachtige 25-persoons groepsaccommodatie in Sint-Maartensdijk, Tholen.
9, 5
9, 5
Heerlijk
7 beoordelingen
2697
weekend va.
o.b.v. 12 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Sint-Maartensdijk

Wie een weekend of vakantie Sint-Maartensdijk wil doen, heeft bij heerlijkehuisjes.nl diverse mogelijkheden een appartement of groepsaccommodatie te boeken, ook in het sfeervolle en ouder centrum van Sint-Maartensdijk. Sint-Maartensdijk op het Zeeuwse eiland Tholen, heeft alles te boeken voor een culturele vakantie, een citytrip of dagje uit.

Ons aanbod van vakantiehuizen in Sint-Maartensdijk

Heerlijkehuisjes.nl biedt u diverse aantrekkelijke accommodaties in Sint-Maartensdijk aan. Huur bijvoorbeeld een 4 of 6 persoons appartement in het centrum van Maartensdijk en geniet van de uitgebreide ontbijtservice of wellness. Grote groepen die een verblijf op Tholen zoeken, boeken de 20 tot 25 persoons groepsaccommodatie in Sint-Maartensdijk. Deze grote en luxe groepsaccommodatie met gratis wifi en maar liefst 10 slaapkamers is ook ideaal als u een overnachtingsmogelijkheid zoekt in het kader van bijvoorbeeld een congres, bedrijfsuitje of vriendenweekend. Deze groepsaccommodatie op het eiland Tholen is niet geschikt voor bijvoorbeeld groepen jongeren, voetbalverenigingen en studenten.

Vakantiehuizen in Zeeland

Elders in Zeeland hebben we wel vakantiehuizen en groepsaccommodaties die geschikt zijn voor een vakantie met jongeren of voetbalvereniging. Kijk bijvoorbeeld eens bij de vakantiehuizen en groepsaccommodaties voor jongeren en sportverenigingen in de plaats Ellemeet.

De geschiedenis van Sint-Maartensdijk

Sint-Maartensdijk is een authentiek havenstadje. Het is een gezellig stadje waar het leuk shoppen, goed eten en drinken is en een heerlijk plekje om een vakantiehuis te huren. Sint-Maartensdijk stond bekend als welvarend. Aan de noordkant van het stadje stond een kastelencomplex, ‘Het kasteel van Haestinge’, dat ooit werd bewoond door Jacoba van Beieren. De band met koningshuizen is steeds blijven bestaan. Koning Willem Alexander is nog steeds Heer van Sint-Maartensdijk.

De vroegere welvaart is voornamelijk te danken aan de haven. Deze lag aan de Pluimpot, een aftakking van de Oosterschelde. Sint-Maartensdijk was hierdoor makkelijk bereikbaar. Van het middeleeuwse Sint-Maartensdijk is niet veel meer terug te vinden. Door de gemeentelijke herindeling werd het stadje onderdeel van de nieuwe gemeente Tholen. Tal van openbare- en nutsvoorzieningen werden overgeheveld.

Men besloot het centrum te herinrichten. Een grote renovatie werd uitgevoerd. De centraal gelegen markt werd op de schop genomen. Dat leverde wel het voordeel op dat er weer ruimte kwam voor de weekmarkt op vrijdagmiddag.

Wat kunt u zoal vinden in Sint-Maartensdijk?

In het centrum van het oude stadje vindt u veel smalle steegjes met prachtige geveltjes. Sint-Maartensdijk is inmiddels uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Op de markt en aan de Kaai zijn veel gezellige dorpswinkeltje, goede restaurantjes en heerlijke terrasjes. In de winkeltjes worden veel verse streekproducten te koop aangeboden. Verwen uzelf eens met Zeeuwse Zilte Zaligheden.

Enkele leuke plekken om te bezoeken zijn zeker de gotische Sint-Maartenskerk. De kerk heeft een heel bijzonder driebeukig pdeudobasilikaal schip. De zijbeuken zijn lager dan het schip. De toren is gebouwd met baksteen en heeft een witte, bergstenen ingang. Hierop staat een spits met een klein klokkentorentje.

Ook een bezoek aan de korenmolen ‘De Nijverheid’ is aan te bevelen. Deze stamt uit 1868 en deed zonder onderbreking dienst tot 1966. In dat jaar verkocht de laatste beroepsmolenaar het gebouw aan de toen nog gemeente Sint-Maartensdijk. In 1985 werd de molen gerestaureerd en een vrijwillige molenaar zet de molen nog regelmatig aan het werk.

De Pluimpot was een geul, een zijarm van de Oosterschelde. Deze geul deelde het eiland Tholen in twee delen. Deze situatie bleef bestaan tot 1556. Na de watersnoodramp van 1953 werd de Pluimpot volledig afgedamd. Hierdoor kwam de haven van Sint-Maartensdijk volledig droog te liggen. De afgedamde zeearm is nu een leuk natuurgebied geworden. Hier is nu een unieke hoogwatervluchtplaats en broedgebied ontstaan voor een grote verscheidenheid van kustvogels. In een door Staatsbosbeheer aangelegd wandelpad kunt u dit gebied op een geweldige manier bezichtigen.

Een vakantiehuis huren in Sint-Maartensdijk?

Een vakantieappartement of groepsaccommodatie in Sint-Maartensdijk huren, betekent dat u vanuit dit plaatsje de omgeving kunt verkennen via goed bewegwijzerde fietspaden. In en rond dit mooie dorpje is van alles te ontdekken en maakt van uw vakantie op Tholen een regelrecht feest.