Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Zuna

Zuna ligt in het midden van Overijssel. Het dorpje ligt nabij de heuvelrug in Salland. Ideaal dus om erop uit te gaan en op vakantie de natuur te ontdekken. Vanuit uw vakantiehuis op een vakantiepark in Zuna stapt u zo de natuur in.

Lees meer over Overijssel

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Overijssel
Zuna
Op vakantiepark
filters verwijderen
Vakantiepark Mölke
8, 0
Vakantiepark Mölke
Nederland › Overijssel › Zuna
Het kindvriendelijke Vakantiepark Mölke is gelegen aan het vrolijk slingerende riviertje de Regge op de grens van Salland en Twente....
Super gezinspark Zwemmen en vissen Binnenspeeltuin
333
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Zuna

Zuna ligt in het midden van Overijssel. Het dorpje ligt nabij de heuvelrug in Salland. Ideaal dus om erop uit te gaan en op vakantie de natuur te ontdekken. Vanuit uw vakantiehuis op een vakantiepark in Zuna stapt u zo de natuur in.

Genieten in Zuna

Zuna is een klein dorpje in het midden van Overijssel. Het ligt tussen twee steden: Nijverdal en Rijssen. Buurtschap Zuna hoorde tot 1811 bij het gericht Kedingen en was één van de Rijssense kwartieren. Daarna maakte het deel uit van gemeente Wierden.

Het dorpje en de steden liggen nabij de Sallandse Heuvelrug, een groot natuurgebied. Het nationale park heeft speciale wandel- en fietspaden door heuvels, bossen en het heidelandschap. Het is ook nog eens een uniek gebied. Het is namelijk één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa, van wel 35 kilometer groot. Door de hoogteverschillen in het park, voelt het alsof u in een ander land bent. Het is een erg dynamisch natuurgebied. De Sallandse Heuvelrug is een stuwwal die ongeveer 150.000 jaar geleden is ontstaan in de ijstijd. Erg bijzonder dus.

Omdat uw vakantiehuis in Zuna zo centraal ligt, zijn grote steden makkelijk te bereiken. Enschede, Deventer, Nijverdal en Rijssen hebben een rijke historie en leuke straatjes. Hier kunt u een terrasje pakken, of winkelen. Of bezoek één van de vele musea in de steden. Die nemen u mee op reis door het verleden, het heden en de toekomst.

Een dag erop uit met uw gezin? Ook dat is geen probleem. Avonturenpark Hellendoorn is in de buurt. Een dag naar Klimpark Adventure World is ook aan te raden. Of neem het gezin mee naar Ponypark Slagharen, waar u het Wilde Westen kunt ontdekken. Neem een duik in Aqua Mexicana en klim op het Black Hill Ranger Path. Geniet ondertussen van wat lekkers en een drankje in één van de vele restaurants op het park.

Het gebied rondom Zuna en het dorpje zelf zijn dus erg veelzijdig. Voor iedereen is er wat leuks te doen en u zult zich zeker niet vervelen.

De natuur in Zuna

Zuna ligt vlakbij de Sallandse Heuvelrug. Nationaal Park Sallandse Rug is een groot natuurgebied, ongeveer 35 kilometer groot. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de mooie uitzichten dankzij de hoogteverschillen in het park en ook voor dierenliefhebbers is er veel te zien. De laatste populatie korhoenders in Nederland leven hier. U zult ook de karmsalamander, bruine kikker en levendbarende hagedis kunnen spotten. Er zijn zowel wandel- als fietsroutes, maar mountainbikeroutes zijn er ook. Mountainbiken door dit gebied is erg spectaculair door de hoogteverschillen.

Wanneer u door het dorpje zelf loopt, heeft u ook een weids uitzicht over de vele weilanden, bomen en het dorpje zelf. Het ligt echt midden in de natuur, dus wanneer u uw vakantiehuisje uitstapt hoeft u niet ver te zoeken. Er is een speciale wandelroute van vijf kilometer ontwikkeld. De route leidt u langs rivier de Regge, houtwallen en door het typische boerenland.

Een andere mooie wandelroute is het Overijssels Havezatenpad. De route is wel erg lang, namelijk 272 kilometer. Maar een kleiner stuk wandelen kan gelukkig altijd. Zo is de route onderverdeeld in etappes, zodat u zelf kunt kiezen welk stuk u wilt ontdekken.

Activiteiten in Zuna

Ondanks dat Zuna een klein dorpje is, is er erg veel te beleven in het gebied. Natuurliefhebbers bezoeken graag Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Hier is het heerlijk vertoeven en tot rust komen in de natuur. Van wandelen tot mountainbiken, alles kan. Liever cultuur snuiven? Bezoek dan de grotere steden. Zo zijn het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal en Rijssens museum in Rijssen echte aanraders. Daarnaast is het Klompen- en zompenmuseum in Enter erg leuk om te bezoeken. Wandel door de leuke straatjes en pak een terrasje voor wat lekkers. Wanneer u erop uit wilt met de kinderen zijn er verschillende attractieparken in de buurt. Iets verder weg, maar erg leuk, is het Speelgoedmuseum in Deventer. Hier worden ruim 13.000 voorwerpen tentoongesteld én er is een speelruimte ingericht voor de kinderen. Wanneer u dan toch in Deventer bent, breng dan een bezoek aan één van de vele kleinere parken in de stad. Of zoek het dichterbij en bekijk Natuurmuseum Holterberg, en Het Bos van Daantje Das. Het Bos van Daantje Das is een educatief speel-en leerbos waar de kinderen leuke natuuropdrachten kunnen doen.

Zorgeloos genieten

Wanneer u zoveel mogelijk wilt genieten, heeft u het liefst alle faciliteiten in de buurt. Op een vakantiepark in Zuna heeft u alles op één plek. Zorgeloos genieten in Zuna, samen met uw gezin. Als u leuke uitstapjes wilt maken en niet te ver wilt reizen, dan moet u zeker op vakantie in Zuna.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er in Overijssel?

Op zoek naar een vakantiehuis? Tussen de vele vakantiehuizen in Overijssel vindt u altijd uw heerlijke huisje. Het aanbod varieert van grote vakantiehuizen tot kleine huisjes, op een vakantiepark of juist niet.

Op welke vakantieparken in Overijssel is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er veel vakantieparken in Overijssel waar uw huisdier van harte welkom is.